2023. szeptember

Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2024

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2024-es évfolyamába szeptember 15-től október 15-ig lehet pályázni az mkoprogram.hu weboldalon. Az MKÖ a Kormány utánpótlás-képző, a 30. életévüket még be nem töltött, diplomás, magyar fiatalok karrierindító programja, amelyet a Miniszterelnökség működtet.

18/2023.(IX.27.) rektori utasítás / 18/2023. (IX. 27.) Rector’s Instruction

18/2023.(IX.27.) rektori utasítás
az Óbudai Egyetemen rektori szünet elrendeléséről 
18/2023. (IX. 27.) Rector’s Instruction
on ordering a rector’s break at Óbuda University

0. Óbudai Egyetem kupa

Várjuk hallgatóinkat a szeptember 30-án az Óbudai Egyetem Bécsi út 96/b aulájában megrendezésre kerülő 0. Óbudai Egyetem kupára. A szombaton megrendezésre kerülő versenyen 100 g tömegű mikrodrónokkal fognak versenyezni nagy gyakorlattal rendelkező drónpilóták. Az esemény Facebook linkje: https://www.facebook.com/events/861927988313136/?ref=newsfeed

Mészáros Lázár ösztöndíj

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra

A honvédelmi miniszter egyes honvédelmi ösztöndíjakról szóló 16/2021. (VIII.11.) HM utasításában foglaltak alapján a Magyar Honvédség személyi állományának utánpótlásához szükséges, a katonai oktatást folytató intézményekben nem megszerezhető végzettséget igénylő beosztások feltöltése érdekében, Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére.

Formula Student

Tervezz versenyautót, menedzselj versenycsapatot, és ismerd meg a Formula Student különleges világát! Csatlakozz a csapatunkhoz! - Obuda University Racing Team

Kedves Hallgatók!

A Hungaroringen elért sikereink után újra elindítjuk a csapatunkba való jelentkezést. Várunk minden érdeklődő hallgatót az Egyetem összes Karáról!

Mi a Formula Student?

Gyermekgondozási pályázat 2023/24/1

Kedves Hallgatók,

Az Óbudai Egyetem a 2023/2024-es tanév I. félévére ösztöndíjpályázatot hirdet, minden szakon bármely munkarendben tanulmányokat folytató aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatói számára, akik CSED, GYES, GYET illetve GYED ellátásban részesülnek.

A pályázat érvényességének feltétele, aktív hallgatói jogviszony mellett, a Neptun rendszerben az "OE-0083 - Nyilatkozat gyermekgondozási ellátás igénybevételéhez kapcsolódó ösztöndíj pályázathoz" kérvény leadása valamint a fent említett ellátások egyikére való jogosultságának igazolása magyarországi hatóság által kiállított dokumentummal.

Kiberbiztonsági Játs(s)zMa

A Belügyi Tudományos Tanács és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet közös szervezésében ötödik alkalommal kerül megrendezésre 2023 októberében a Kiberbiztonsági Játs(s)zMa elnevezésű vetélkedő, mely az Európai Kiberbiztonsági Hónap magyarországi kampányának része. Az eseményt szakmailag a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a PricewaterhouseCoopers Kft., a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kar, valamint az Egészségbiztonság Nemzeti Labor Adatvezérelt Egészség Divízió támogatja.

15/2023.(IX.05.) rektori utasítás / Rector’s instructions No. 15/2023 (IX.05.)

15/2023.(IX.05.) rektori utasítás
 az Óbudai Egyetemen oktatás nélküli munkanap elrendelésérőlRector’s instructions No. 15/2023 (IX.05.)
on ordering working day without education at Óbuda University

Vedd fel az új innovációs tárgyat 3 kreditért!

Kedves Hallgatónk!

Szeretnél saját vállalkozást? A piacon hasznosítani tudásod, saját ötleteiddel pénzt keresni?

Vedd fel a Proof of Concept Innovációs Projekt című tárgyat!

A tárgy célja, hogy segítsen az ötleted megvalósításában, továbbfejlesztésében és a későbbiekben nagyobb eséllyel találj befektetőt. A tanulás elsősorban a mentori támogatással végzett önálló alkotó csapatmunkán alapszik. A kurzus második felében mentori támogatással bemutató előadásra (pitch) készülhetsz fel. A legjobb ötletek az adott félévben anyagi támogatásban részesülnek.

A kurzust olyan hallgatóknak ajánljuk, akiket vonz a vállalkozóvá válás világa, saját vállalkozásban élnék ki kreativitásukat, vagy olyan ötletekkel rendelkeznek, amelyeket érdemes később a megvalósítás útjára vinni. A Proof of Concept Innovációs Projekt tárgy segít az üzleti modell létrehozásában, segít keretbe foglalni, hogy hogyan tudjuk ötleteinket valódi értékké, így pénzzé tenni. A kurzus túlmutat a hagyományos üzleti és menedzsment ismereteken, hiszen középpontba állítja a vállalkozásépítést, a start-up-ok világát, vagy a vállalkozások növekedésének tervezését. A tárgy azoknak is ajánlott, akik csak szívesen kipróbálnák és megtapasztalnák azt, hogy milyen lenne egy ötletet igazából is egy vállalkozásban megvalósítani. A kurzust tapasztalt szakemberek, vállalkozásokkal, start up-okkal és kockázati tőkealapokkal foglalkozó szakértők segítik.

Kreditkód: GUVPC0GBNF

Kreditérték: 3

További információ: https://tantargy.kgk.uni-obuda.hu/megtekintes.php?id=15595

Érdeklődni lehet az Innovációs Iroda elérhetőségein: +36 (1) 666-5623; innovacio@uni-obuda.hu

Amennyiben a tárgyra nem sikerült időben jelentkezniük, kérjük, jelezzék azt az alábbi e-mail címen: varga.janos@kgk.uni-obuda.hu

Pályázati felhívás demonstrátori tevékenység vállalására a 2023/24. tanév I. félévére

Pályázati felhívás
demonstrátori tevékenység vállalására
a 2023/24. tanév I. félévére

Az Óbudai Egyetem Oktatási Főigazgatóság - az Óbudai Egyetem demonstrátori rendszerről szóló szabályzata (az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata III. kötet, az Óbudai egyetem Hallgatói Követelményrendszerének 4. melléklete) alapján – pályázatot hirdet demonstrátori feladatkör betöltésére a 2022/23. tanév II. félévére.