2015. szeptember

Tájékoztató az Óbudai parkolási rendről

Az Óbudai Önkormányzat Képviselő-testülete 35/2013. (V. 31.) rendeletével belső-Óbuda területén fizetős - 4. és 5. díjtételű – parkolási övezeteket alakított ki. A fizető parkolási rendszer bevezetésének célját abban határozták meg, hogy a "kerületben élőknek legyen lehetőségük a lakóhelyükhöz legközelebb eső parkolóhelyet használni".

Tehetségkutató program kivételes fiatal magyar tehetségek felkutatására

Vannak már kiváló eredményeid, de hiányzik még valami ahhoz, hogy igazán ki tudj bontakozni? Szívesen tennél még többet azért, hogy megvalósítsd a terveidet és a tehetségeddel mások boldogulását is elősegítsd? Több tudományterületen is tevékenykedsz, de végre szeretnél a számodra legmegfelelőbb pályára állni? Ha ezekből a kérdésekből akár csak egyre is "igen" a válaszod, te lehetsz az egyik olyan kiemelkedő tehetség, akit a most elsőként Magyarországon indított, kivételes kognitív tehetségek egyéni igényeire kialakított tehetséggondozó programba keresünk.

Részletes információ: http://news.uni-obuda.hu/articles/2015/09/24/tehetsegkutato-program-kiveteles-fiatal-magyar-tehetsegek-felkutatasara

Kulturális pályázat

Kedves Hallgatók!

Az Óbudai Egyetem Kulturális Támogatásokat Elbíráló Bizottsága ebben a félévben is pályázatot hirdet kulturális tevékenységek szervezésére.
A pályázat az alábbi linken érhető el: http://palyazatok.hok.uni-obuda.hu
Főképp az egyetem keretei között a hallgatók részére szervezett illetve nyújtott: kulturális tevékenységre, rendezvényszervezésre, karrier,- életviteli-és tanulmányi tanácsadásra.
A pályázat célja, hogy segítséget nyújtson művészeti, kulturális célú öntevékeny csoportok számára programjaik megvalósításához.
Csak annyit kell tenned, hogy a mellékelt adatlapot kitöltve, a megadott határidőig és helyszínre eljuttasd, majd várnod az eredményre.
Az előző félévben közel 20 hallgatói csoportot tudtunk támogatni kisebb-nagyobb összeggel.
Ha kérdésed merül fel, kérlek, keress meg a novak.janos@koll.uni-obuda.hu címen.

Üdvözlettel:
Novák János
KTEB elnök

Lendületben az Óbudai Egyetem a Kutatók Éjszakáján

Pneumobil? Hegesztő robot? Önjáró autó? Graffiti fénnyel?
Válaszok az Óbudai Egyetem sokszínű és izgalmas programjain szeptember 25-én!

Több mint 120 témával várunk Budapesten és Székesfehérváron.
Gyere el, hogy lásd és megtapasztald az igazi tudományos életet!

Programajánlónk: http://events.uni-obuda.hu/kutatokejszakaja

! ! ! JÁTÉK ! ! !

A rendezvény közben figyeld facebook oldalunkat, ahol 5db I LOVE OE pulcsit sorsolunk ki!

Óbudai Egyetem a facebook-on: https://www.facebook.com/ObudaiEgyetem

TÜV RheinlandEgyetemi Tudásközpont

Jelentkezések határidejét meghosszabbítottuk 2015.09.24-ig!

Óbudai parkolóhelyek felfestése

Kedves Hallgatók!

2015. szeptember 11-én a délelőtt folyamán az önkormányzat a Doberdó úton a parkolóhelyek felfestését végzi.
Ezért polgármester úr azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy a délelőtt folyamán a személygépjárműveket máshol tároljuk.

Erasmus pótpályázat a 2015/16-os tanév tavaszi félévére

Aki úgy gondolja, hogy lenne kedve a tavaszi félévben Erasmus ösztöndíjjal tanulmányútra, vagy szakmai gyakorlatra menni, pótpályázatot nyújthat be. Kérjük, hogy olvassák el figyelmesen a pályázás módját.

Határidő: 2015. október 5.

A szakmai gyakorlatra a jelenlegi állás szerint folyamatosan lehet pályázni, de célszerű legalább az online jelentkezéssel jelezni a pályázati szándékot.

A szakmai gyakorlatnál a kötelező minimum cégnél töltendő időtartam két hónap, ez eshet a nyári időszakra is, szeptember 30-ig bezárólag.

Külön felhívjuk a januárban diplomázók figyelmét a friss diplomások szakmai gyakorlatos pályázatára, részletek a következő linken találhatók:

Neptun szerver karbantartás

Kedves Hallgatók!

2015. szeptember 4-én pénteken 16:00-tól szerver karbantartási munkálatok miatt a Neptun rendszer nem lesz elérhető. Várható visszakapcsolás valamikor az éjszaka folyamán vagy szombat délelőtt.

Mindenki megértését és türelmét kérjük.

Bilicska Csaba
Neptun csoportvezető

Tájékoztató nyelvi szintfelmérő, belső vizsga eredményről

Az alábbi neptun kódú hallgatók teljesítettek SIKERES szaknyelvi előkészítő szintfelmérő vizsgát vagy belső nyelvvizsgát a 2015. szeptemberi vizsgákon!

Azon hallgatók, akik nem szerepelnek itt azoknak vagy nem sikerült a vizsgája, vagy nem jelentek meg!

Diákhitel szerződéskötés Neptun rendszeren keresztül

Az Óbudai Egyetemen is igényelhető mindkét típusú Diákhitel a Neptun rendszeren keresztül. Feltétele, hogy az adóazonosító jele szerepeljen a Neptun rendszerben: Saját adatok/Személyes adatok, ha hiányzik: Adatmódosítás gombbal pótolható.

Belépés után az Ügyintézés/Diákhitel igénylés menüpontban a "TE Diákhitel igénylés"-t kiválasztva a program a Diákhitel Direkt felületre irányítja.

A képzés kiválasztása után láthatóvá válnak a képzési adatok, melyeket ellenőrizni kell. Ezek az információk a Neptun rendszerből kerülnek át, így ha a képzés adatok vagy a finanszírozási forma nem megfelelő, akkor a Tanulmányi Osztálynak jelezze a hibát.