Tájékoztató az Óbudai parkolási rendről

Az Óbudai Önkormányzat Képviselő-testülete 35/2013. (V. 31.) rendeletével belső-Óbuda területén fizetős - 4. és 5. díjtételű – parkolási övezeteket alakított ki. A fizető parkolási rendszer bevezetésének célját abban határozták meg, hogy a "kerületben élőknek legyen lehetőségük a lakóhelyükhöz legközelebb eső parkolóhelyet használni".
Az intézkedéssel a Doberdó út a 4. díjtételű várakozási övezetbe került (Szépvölgyi út - Montevideó utca - Seregély köz - Seregély utca - Kecske utca - Nagyszombat utca - Végvár utca - Doberdó út - Bécsi út - Nagyszombat utca - Budai alsó rakpart által határolt terület - beleértve a határoló utakat és tereket, a Doberdó út, a Szépvölgyi út, a Montevideó utca és Folyondár utca közötti szakasza). Ebben az övezetben a parkolás díja: 265 Ft/óra.
Az 5. díjtételű várakozási övezetbe tartozik az egyetem többi óbudai telephelye (Nagyszombat utca - Bécsi út - Vörösvári út - Hévízi út - Óbudai rakpart - Budai alsó rakpart által határolt terület (beleértve - a Nagyszombat utca kivételével - a határoló utakat és tereket, Podolin utca és Tégla utca, kivéve Flórián tér 18075/13 hrsz. területe). A parkolás díja: 175 Ft/óra (melléklet).
Az általános rendelkezések szerint a díjfizetési idő: hétfő-péntek 8:00 - 18:00 között (hétvégén, ünnepnapokon és munkaszüneti napokon ingyenes a parkolás). A minimális várakozási idő 15 perc, maximum várakozási idő: 3 óra.
Az új parkolási rend 2015. október 1. 00:00 órától kerül bevezetésre. További információk az Óbudai Parkolási Kft. honlapján érhetők el http://obudaiparkolas.hu.

CsatolmányMéret
parkolasi-rend-terkep.pdf113.66 KB