Diákhitel szerződéskötés Neptun rendszeren keresztül

Az Óbudai Egyetemen is igényelhető mindkét típusú Diákhitel a Neptun rendszeren keresztül. Feltétele, hogy az adóazonosító jele szerepeljen a Neptun rendszerben: Saját adatok/Személyes adatok, ha hiányzik: Adatmódosítás gombbal pótolható.

Belépés után az Ügyintézés/Diákhitel igénylés menüpontban a "TE Diákhitel igénylés"-t kiválasztva a program a Diákhitel Direkt felületre irányítja.

A képzés kiválasztása után láthatóvá válnak a képzési adatok, melyeket ellenőrizni kell. Ezek az információk a Neptun rendszerből kerülnek át, így ha a képzés adatok vagy a finanszírozási forma nem megfelelő, akkor a Tanulmányi Osztálynak jelezze a hibát.

Miután kiválasztotta a hiteltípust, tájékoztatást kap a legfontosabb tudnivalókról illetve elolvashatja a hallgatói hitelezésről szóló főbb dokumentumokat. Ezen dokumentumok ismerete és elfogadása a szerződéskötés feltétele!
A hiteligénylésnél az adatok a Neptun rendszerből kerülnek kitöltésre, így ha valamely adat nem megfelelő, akkor azt a Neptun rendszerben kell javítania!

Ellenőrzés és kitöltés után a dokumentumok mentése megtörténik, azonban kinyomtatni csak a Hallgatói Központokban - az adatellenőrzés után - lehetséges.
A Hallgatói Központba magával kell vinnie:

  • Személyazonosító okmányt, amely lehet: régi típusú, könyv formátumú személyi igazolvány, új típusú, kártya formátumú személyazonosító igazolvány, útlevél, 2001. január 1-jét követően kiállított gépjárművezetői engedély, menekült státuszt igazoló személyi igazolvány, letelepedett, bevándorolt státuszt igazoló személyazonosító igazolvány, EGT állampolgár tartózkodási engedélye;
  • Lakcímet igazoló hatósági igazolványt, kivéve, ha a lakcímét régi típusú, könyv formátumú személyi igazolvány tartalmazza;
  • Adóigazolványt, vagy az APEH által kiállított adóazonosító jelet igazoló hatósági bizonyítványt.

A Hallgatói Központban az átvevő ellenőrzi az adatok helyességét a szerződésen, majd kinyomtatja. A Hiteligénylési Adatlap és a Kölcsönszerződés mind a 2-2 példányát alá kell írnia! 1-1 példányt visszakap, 1-1 példányt pedig továbbítanak a Diákhitel Központnak.