2020. november

10/2020. (XI. 30.) rektori utasítás

10/2020. (XI. 30.) rektori utasítás
az Óbudai Egyetemen a 2020/2021. tanév 1. félév zárásával
kapcsolatos egyes intézkedések módosításáról

Tájékoztatás a diákigazolványok érvényességéről, a kihirdetett veszélyhelyzet időszakában

Tisztelt Hallgató!

A kihirdetett veszélyhelyzetre és a kapcsolódó rendeletekre tekintettel a diákigazolványok érvényessége meghosszabbításra került, függetlenül attól, hogy azon 2019/2020. tanévi őszi vagy tavaszi, illetve 2020/2021. tanévi őszi érvényesítő matrica található.

A közlekedési szolgáltatók e három érvényesítő matrica bármelyikével ellátott diákigazolványt elfogadják a veszélyhelyzet időszaka alatt, illetve az azt követő 60 napig (jelenleg tehát 2021.02.08. + 60 napig).

Amennyiben nem rendelkezik még diákigazolvánnyal, akkor lehetősége van ezt helyettesítő (technikai) igazolás igénylésére a Neptun rendszeren keresztül.

A diákigazolvánnyal és az ezt helyettesítő (technikai) igazolással kapcsolatos eljárási rendről és a részletszabályokról bővebb tájékoztatást az alábbi linken talál.

https://neptun.uni-obuda.hu/system/files/diakigazolvany-tajekoztato-es-eljarasi-rend-2020-21-1-v2020-11-24.pdf

Jó egészséget kívánva!
Üdvözlettel:
Oktatási Főigazgatóság
Tanulmányi Iroda

Magyar Öntözési Egyesület - Öntözési különdíj 2020. évi pályázati felhívása

A Magyar Öntözési Egyesület (MÖE) 2020. évben ismét meghirdeti az Öntözési Különdíj Pályázatát.

Az Öntözési Különdíj alapításának célja, hogy olyan témák kidolgozására ösztönözze a közép- és felsőoktatásban tanuló hallgatókat, amelyek az öntözés elméleti és gyakorlati kérdéseivel, az öntözéstechnikával, tervezéssel, az öntözéses gazdálkodással, az öntözés közgazdasági elemzésével, továbbá az integrált vízgazdálkodás feladataival foglalkoznak. Diplomadolgozatukat, szakdolgozatukat vagy Tudományos Diákköri Dolgozatukat (továbbiakban: TDK), valamint PhD disszertációjukat magas színvonalon, tudományosan kellően megalapozva és a társadalom számára hasznosításra alkalmas módon készítsék el.

Díjazásban részesíthető - tágabb értelemben - az öntözésfejlesztéssel, a vízgazdálkodással és a vízi környezet védelmével foglalkozó, magyar közép- és felsőoktatási intézményben készített, magyar, vagy idegen nyelvű dolgozat, diplomamunka, szakdolgozat, vagy TDK dolgozat, minden másoddiploma elnyerésére készített diplomamunka, szakdolgozat.

2020 Taiwan Virtual Job Recruitment Event

Kedves Hallgató, Tisztelt leendő Kolléga!

Engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét egy közelgő eseményre, melyet partnerünk a "Taipei Representative Office, TRO " szervez. A TRO a Taiwan-i High-Tech cégek (ASUS, RealTek, stb) képviseletében virtuális toborzó napot szervez külön az Óbudai Egyetem hallgatói számára.

Az esemény dátuma: 2020. November 26.
Az eseményre jelentkezni itt lehet: https://docs.google.com/forms/d/1QsXCvnBh6FiREDNglWnJMNPopwfw2vJ_vECpwSHsCX8/viewform?edit_requested=true

Joint Rector’s and Chancellor’s Instructions No. 23/2020 (XI. 11.)

Joint Rector’s and Chancellor’s Instructions No. 23/2020 (XI. 11.) on the introduction of a digital curriculum at Óbuda University

As from 04 November 2020, Hungary’s Government announced an emergency situation for the entire territory of Hungary in Government Decree 478/2020 (XI. 3.) in order to avert the consequences of the coronavirus pandemic and to protect the health and life of Hungarian citizens. On 10 November 2020, the Hungarian National Assembly adopted Act CIX of 2020 on preventive measures against the second wave of the coronavirus pandemic. Government Decree 484/2020 (XI. 10.) entered into effect regarding the second phase of protective measures to be applied in the emergency situation period.

23/2020. (XI. 11.) Rektori - Kancellári Közös Utasítás az Óbudai Egyetemen a digitális tanrend bevezetéséről

Magyarország Kormánya a 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendeletben a koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki 2020. november 4. napjától. A magyar Országgyűlés 2020. november 10-én elfogadta a 2020. évi CIX. törvényt a koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről. Hatályba lépett a Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről.

Ujvári János diplomadíj-pályázat felhívás a 2020/21 tanév tavaszi félévében végzős hallgatók részére

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit.