2017. január

Demola-program

 
Keresed a helyet, ahol magad fajta vállalkozó kedvű embereket találsz?
Inspirálódj, tapasztalj, alkoss és nyiss fel új karrierlehetőségeket magad előtt a Demolában!
 

Milyen elképzeléseid vannak a jövőbeli munkahelyedről?

Kedves Hallgatónk!

Milyen elképzeléseid vannak a jövőbeli munkahelyedről? Fizetés, munkahelyi légkör, vagy más is fontos lehet? Szívesen kifejtenéd véleményedet?
A PwC országos kérdőíves felmérése erre lehetőséget ad Neked, melyben felsőoktatási képzésben részt vevők (így az Óbudai Egyetem hallgatóinak) véleményét gyűjtik össze.
A kérdőív kitöltése legfeljebb 10 percet vesz igénybe és még értékes nyereményeket (iPhone 7; iPad; kétszemélyes londoni hétvége) is nyerhetsz!
A kérdőív az alábbi linken érhető el: https://www.truechoiceapp.de/?loc=MilyenMunkahelyetSzeretnek&uid=8897814539

 

Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban

P Á L Y Á Z A T

"Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban" címmel az egyetemek és a főiskolák hallgatói számára az alábbi témakörökben:

2017 február 15. és február 17. Erasmus+ ösztöndíj tájékoztató

Külföldre mennél tanulni vagy szakmai gyakorlatra?

A legújabb ösztöndíj programokról, pályázati lehetőségekről és feltételekről összegyetemi tájékoztatót tartunk 2016. február 15-én a Bécsi úti, február 21-én a Tavaszmezői campus-on.

Gyere el Te is!

Testnevelés tárgyak teljesítése

Emlékeztető! Tájékoztató!

Csak budapesti képzések esetében! AMK hallgatóira nem vonatkozik!

Minden alapképzésen, nappali tagozaton tanulmányokat folytató hallgatónak tanulmányai során két félév Testnevelés tárgyat kell teljesítenie kritériumfeltételként az abszolutórium (végbizonyítvány) megszerzéséhez, illetve a záróvizsgára bocsátáshoz.

A korábbi években a GTSTESTNEV Testnevelés tárgy került meghirdetésre, melyet két félévben kellett felvenni és teljesíteni a tanulmányok során.

A 2016/17/1 félévtől a GTSTESTNEV kód kivezetésre került a rendszerből, és a Testnevelés tárgy két kódon (GTSTESTNEV1 és GTSTESTNEV2) felvehető és teljesíthető, az alábbiak szerint:

  1. Az a hallgató, aki GTSTESTNEV kódon már teljesítette az előírt KÉT félévet, annak a továbbiakban már nem kell újabb Testnevelés tárgyat felvennie. A Tanulmányi Osztályok a kivezetésre kerülő kódon történt teljesítés(eke)t továbbra is elfogadják az abszolutórium kiállításához.
  2. Az a hallgató, aki GTSTESTNEV kódon már teljesített EGY félévet, a második Testnevelés tárgyat a GTSTESTNEV2 kódon veheti fel és teljesítheti a 2016/17/1 félévtől.
  3. Az a hallgató, aki GTSTESTNEV kódon még NEM teljesített tárgyat, a Testnevelés tárgyat a GTSTESTNEV1 kódon veheti fel a 2016/17/1 félévtől. Ennek teljesítését követően a GTSTESTNEV2 tárgyra jelentkezve teljesítheti a két előírt félévet.

Akkor tekinthető teljesítettnek a Testnevelés mint kritériumfeltétel, amennyiben a hallgató tanulmányai során:

  • két darab GTSTESTNEV Testnevelés tárgyat teljesített, vagy
  • teljesítette a GTSTESTNEV Testnevelés tárgyat valamelyik félévben, és a GTSTESTNEV2 Testnevelés II. tárgyat ezt követő valamelyik későbbi félévben, vagy
  • teljesítette a GTSTESTNEV1 Testnevelés I. tárgyat valamelyik félévben, és a GTSTESTNEV2 Testnevelés II. tárgyat ezt követő valamelyik későbbi félévben.
2016/17/2 félév Testnevelés tárgy kurzusainak felvétele egységesen minden hallgató részére
2017. január 16-án 13:00-kor indul.
 

Budapest, 2017. január 6.

Oktatási Főigazgatóság
Neptun csoport

RKK tárgyfelvételi időpont változás

FIGYELEM!

Az RKK-n változott a tárgyfelvétel kezdő időpontja:

Előzetes tárgyfelvételek kezdete Nappali tagozatos hallgatók esetében:
RKK 2017. január 12. 13:00 órától

Előzetes tárgyfelvételek kezdete Levelező, Távoktatás és Esti tagozatos hallgatók esetében:
RKK 2017. január 19. 13:00 órától

A többi karon változatlan a tárgyfelvételi időpont kezdete.

Bilicska Csaba
Neptun csoportvezető

Presztízsmárka menedzser képzés

"Presztízsmárka menedzser képzés" címmel egyedi, a munkaerő piacon keresett, hiánypótló  szakirányú képzést indít az RKK, 2017 februárjától.
Az akkreditált, két féléves képzés "Premium Brand Manager" (PBM) diplomát ad a hallgatóknak és ezzel belépőt nyújt a prémium márkák és a luxus exkluzív világába. A képzés a BA vagy BSc diplomák révén már megszerzett elméleti tudásra épít és a prémium márkák kezelésének, fejlesztésének és értékesítésnek elméleti és gyakorlatorientált ismereteit nyújtja a hallgatóknak.

Részletes tájékoztatás: www.uni-pbm.eu

Pályázat Bejczy Antal professzor szellemi örökségének fenntartására

PÁLYÁZAT BEJCZY ANTAL PROFESSZOR
SZELLEMI ÖRÖKSÉGÉNEK FENNTARTÁSÁRA

Bejczy Antal Hallgatói Publikációs Díj

A nemzetközi műszaki társadalom gyászolja a 2015-ben elhunyt magyar származású Prof. Dr. Bejczy Antal fizikust, az Amerikai Űrkutatási Hivatal, a NASA Jet Propulsion Laboratory vezető kutatóját, a California Institute of Technology, valamint a Washington University in St. Louis professzorát, az Óbudai Egyetem tiszteletbeli doktorát.

A nemzetközi űrkutatás és robotika kiemelkedő személyisége emlékére az Óbudai Egyetem Bejczy Antal Hallgatói Publikációs Díjat alapított.