Testnevelés tárgyak teljesítése

Emlékeztető! Tájékoztató!

Csak budapesti képzések esetében! AMK hallgatóira nem vonatkozik!

Minden alapképzésen, nappali tagozaton tanulmányokat folytató hallgatónak tanulmányai során két félév Testnevelés tárgyat kell teljesítenie kritériumfeltételként az abszolutórium (végbizonyítvány) megszerzéséhez, illetve a záróvizsgára bocsátáshoz.

A korábbi években a GTSTESTNEV Testnevelés tárgy került meghirdetésre, melyet két félévben kellett felvenni és teljesíteni a tanulmányok során.

A 2016/17/1 félévtől a GTSTESTNEV kód kivezetésre került a rendszerből, és a Testnevelés tárgy két kódon (GTSTESTNEV1 és GTSTESTNEV2) felvehető és teljesíthető, az alábbiak szerint:

  1. Az a hallgató, aki GTSTESTNEV kódon már teljesítette az előírt KÉT félévet, annak a továbbiakban már nem kell újabb Testnevelés tárgyat felvennie. A Tanulmányi Osztályok a kivezetésre kerülő kódon történt teljesítés(eke)t továbbra is elfogadják az abszolutórium kiállításához.
  2. Az a hallgató, aki GTSTESTNEV kódon már teljesített EGY félévet, a második Testnevelés tárgyat a GTSTESTNEV2 kódon veheti fel és teljesítheti a 2016/17/1 félévtől.
  3. Az a hallgató, aki GTSTESTNEV kódon még NEM teljesített tárgyat, a Testnevelés tárgyat a GTSTESTNEV1 kódon veheti fel a 2016/17/1 félévtől. Ennek teljesítését követően a GTSTESTNEV2 tárgyra jelentkezve teljesítheti a két előírt félévet.

Akkor tekinthető teljesítettnek a Testnevelés mint kritériumfeltétel, amennyiben a hallgató tanulmányai során:

  • két darab GTSTESTNEV Testnevelés tárgyat teljesített, vagy
  • teljesítette a GTSTESTNEV Testnevelés tárgyat valamelyik félévben, és a GTSTESTNEV2 Testnevelés II. tárgyat ezt követő valamelyik későbbi félévben, vagy
  • teljesítette a GTSTESTNEV1 Testnevelés I. tárgyat valamelyik félévben, és a GTSTESTNEV2 Testnevelés II. tárgyat ezt követő valamelyik későbbi félévben.
2016/17/2 félév Testnevelés tárgy kurzusainak felvétele egységesen minden hallgató részére
2017. január 16-án 13:00-kor indul.
 

Budapest, 2017. január 6.

Oktatási Főigazgatóság
Neptun csoport