2016. október

Robottechnikai Szakkollégium

Kedves Hallgató!

Az Óbudai Egyetem Robottechnikai Szakkollégium és az IEEE Obuda University Systems, Man, and Cybernetics Society Student Branch Chapter közös szervezésében ingyenes kurzusokat hirdet az Óbudai Egyetem jelenlegi és jövőbeni hallgatóinak. A folyamatosan megszervezésre kerülő ingyenes kurzusok célja, hogy segítséget nyújtsunk a tudományos élet után érdeklődőknek és bevezetést kapjanak a tanórákon túlmutató kutatói lehetőségekbe, amelyeket a Robottechnikai Szakkollégium biztosítani tud tagjai számára.

A 2016/2017-es tanév I. félévében meghirdetésre kerülő kurzusok:

MTÜ Egyetemi Nyitórendezvény

A tudomány a jövő alakításának meghatározó eszköze, melynek eredményei hozzájárulnak a jövőbeli kilátások, folyamatok értelmezéséhez. Különösen nagy jelentősége van ennek napjainkban, amikor folyamatos kihívásokkal, változásokkal kell szembesülnünk.

Kulturális Pályázat 2016/17-I.

Kedves Hallgatók!

Az Óbudai Egyetem Kulturális Támogatásokat Elbíráló Bizottsága ebben a félévben is pályázatot hirdet kulturális tevékenységek szervezésére.
Főképp az egyetem keretei között a hallgatók részére szervezett illetve nyújtott: kulturális tevékenységre, rendezvényszervezésre, karrier,- életviteli-és tanulmányi tanácsadásra.
A pályázat célja, hogy segítséget nyújtson művészeti, kulturális célú öntevékeny csoportok számára programjaik megvalósításához.

Csak annyit kell tenned, hogy a mellékelt adatlapot kitöltve, a megadott határidőig és helyszínre eljuttasd, majd várnod az eredményre.

Az előző félévben közel 20 hallgatói csoportot tudtunk támogatni kisebb-nagyobb összeggel.

Sport Pályázat 2016/17-I.

Kedves Hallgatók!

Az Óbudai Egyetem Sporttámogatásokat Elbíráló Bizottsága pályázatot hirdet, hogy az egyetem segítséget nyújtson a hallgatói sporttevékenységekhez, valamint támogassa a sportrendezvények, versenyek rendezését, különös tekintettel az Óbudai Egyetem hallgatói csoportok, közösségek szervezett testnevelési oktatáson kívüli sportfoglalkozásaira.

A pályázat beadása: weboldalon kell kitölteni és elküldeni, illetve 2 db kinyomtatott, eredetiben aláírt példányt személyesen leadni.

A pályázat az alábbi linken érhető el: http://palyazatok.hok.uni-obuda.hu

Pályázat beadás határideje: 2016. október 28. (péntek) 12 óra.

MATLAB nyílt nap az Óbudai Egyetemen

 

Miért fontos a MATLAB termékcsalád az oktatásban? Miért választják az oktatók? Hogyan segíti a hallgatókat a tanulásban? Milyen előnyökkel jár a használata? Hogyan befolyásolja a végzős hallgatók és az egyetemi kutatási illetve fejlesztési projektek sikerességét?

A nyílt napon a fenti kérdéseket megválaszolva megismerheti, hogyan illeszkedik a MATLAB/Simulink programcsalád az egyetemi oktatásba, esettanulmányon keresztül bemutatják a MathWorks által nyújtott segédanyagokat és felhasználási lehetőségeiket.

Google - Digital Workshop

A Google képviselői tréninget tartanak, nem csak az online marketingről és új lehetőségekről, hanem arról is, hogy hogyan mehetsz szakmai gyakorlatra a céghez...

Megtanulhatod azt is, hogy kezelheted induló vállalkozásodat, és hogy vehetsz részt egy ingyenes online tanfolyamon.

További információ: https://digitalgarage.withgoogle.com/

Időpont: 2016. október 25. 17:00-18:00

Helyszín: Tavaszmező utca 14, (új épület), TG.F.18

Brain and Vision Hackaton Verseny

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket világ egyik legnagyobb Brain & Vision #hackathon hallgatói versenyére, amely Október 8-án és 9-én Budapesten, az InterContinental Budapest Hotelben kerül megrendezésre a IEEE Systems, Man, and Cybernetics (SMC 2016) konferencia keretein belül.
A megmérettetés célja, hogy a hallgatók a jövőbe mutató technológiákkal létrehozzanak egyéni fejlesztéseket: a technológiát, know-how-t a rendezők a készlet erejéig biztosítják.
A rendezvényt az IEEE szervezi, együttműködve Szilíciumvölgyi Start-Upokkal (QUSP, VIZZARIO, G-TEC, stb.) - remek lehetőség külföldi kapcsolatok építésére és nemzetközi karrier beindítására!
Nincs szükség különleges tudásra, csak eltökéltségre és kitartásra - az összdíjazás $8000 és a technikai eszközök (több ezer USD értékben)!
A versenyzők részvétele a versenyen INGYENES, de regisztrációhoz kötött - a segítők részvételére is számítanak a szervezők, így hallgatói csapatok toborzására és indítására kiváló lehetőség nyílik!
Részletek: https://abc-accelerator.com/budapest-hackathon/
Jelentkezés: https://goo.gl/epRlqU
Az SMC 2016 konferencián való további részvétel pénzdíjas.
Bővebben: http://smc2016.org/