2013. augusztus

Költségtérítési díj teljesítésének menete és a számlázási folyamat a Neptun Pénzügyi rendszerben

Tisztelt Hallgatók!

A "Költségtérítési díj teljesítésének menete és a számlázási folyamat a Neptun Pénzügyi rendszerben" szabályzat módosult. A továbbiakban a számlakérési nyilatkozaton külön jelezni kell, ha a gazdasági társaság postai úton is kéri az elkészült számla kiküldését. Ennek hiányában csak elektronikus úton tölthető le a Neptun rendszerből a Pénzügyek/Számlák menüpontból. Az elkészült elektronikusan aláírt számla a letöltést követően már szabadon felhasználható, arra már nem szükséges az Egyetem aláírása és pecsétje.

A szabályzat megtalálható a Neptun honlapon a Szabályzatok, tájékoztatók menüpontban, a Számlakérési nyilatkozat pedig a Nyomtatványok menüpontban.

Horváth Borbála
Neptun csoport

Álláshirdetés

Figyelem!

Neptun csoportba keresünk főállású munkatársat a statisztikai feladatok ellátására. Amennyiben jelentkezni szeretnél, küldj fényképes Önéletrajzot a bilicska.csaba@rh.uni-obuda.hu e-mail címre vagy juttasd el a Neptun csoporthoz. A levél tárgya "Neptun pályázat" legyen.

Beérkezési határidő: 2013. szeptember 4. szerda

Feladatok:

Teendők a 2013/14/1 félév költségtérítési díjának diákhitelből történő finanszírozása esetén

Szabad felhasználású diákhitel 1 - Engedményezés:

 1. Véglegesítse tárgyfelvételét a Neptun rendszerben a regisztrációs hét utolsó előtti napjáig. Ezen időpont után nem vehet fel és nem adhat le tantárgyakat!
 2. A Diákhitel Direkt weboldal (www.diakhiteldirekt.hu) Engedményezés/Nyomtatvány menüpontjából letölthető az Engedményezési Adatlap. Ezt ki kell nyomtatni és kitölteni 3 példányban. Aláírni a leadáskor kell!
 3. A Tanulmányi Osztályon nyilatkoznia kell arról, hogy tárgyfelvétele véglegesnek tekinthető. A Tárgyfelvételi nyilatkozat letölthető a Neptun honlap Nyomtatványok menüpontjából (https://neptun.uni-obuda.hu/form). A kitöltött nyilatkozat a tanulmányi ügyintézőnél marad. Tárgyfelvétele letiltásra kerül.
 4. A felvett tárgyaktól függően a tanulmányi ügyintéző kiszámolja a költségtérítési díjat, melyet rögzítenek a Neptun rendszerben. Ugyanezt az összeget kell feltüntetni a Tárgyfelvételi nyilatkozaton és az Engedményezési Adatlapokon. Engedményezést félévenként maximum 250.000 Ft-ra lehet kérni.
 5. Az Engedményezési Adatlapokat a Hallgatói Központokban lehet leadni (https://neptun.uni-obuda.hu/eler/hallgatoi_kozpont). Leadási határidő: 2013. szeptember 16.!

Kötött felhasználású diákhitel 2:

Véglegesítse tárgyfelvételét a Neptun rendszerben a regisztrációs hét utolsó előtti napjáig. Ezen időpont után nem vehet fel és nem adhat le tantárgyakat!

 1. A Diákhitel Direkt weboldal (www.diakhiteldirekt.hu) Hiteligénylés menüpontjában lehet megadni a szükséges adatokat, majd ki kell nyomtatni a Hiteligénylési Adatlapot és a Hitelszerződést 2-2 példányban. Aláírni a leadáskor kell!
 2. A Tanulmányi Osztályon nyilatkoznia kell arról, hogy tárgyfelvétele véglegesnek tekinthető. A Tárgyfelvételi nyilatkozat letölthető a Neptun honlap Nyomtatványok menüpontjából (https://neptun.uni-obuda.hu/form). A kitöltött nyilatkozat a tanulmányi ügyintézőnél marad. Tárgyfelvétele letiltásra kerül.
 3. A felvett tárgyaktól függően a tanulmányi ügyintéző kiszámolja a költségtérítési díjat, melyet rögzítenek a Neptun rendszerben. Ugyanezt az összeget kell feltüntetni a Tárgyfelvételi nyilatkozaton és a Hiteligénylési Adatlapokon. Amennyiben nem a teljes összeget, csak egy részét szeretné diákhitelből finanszírozni, akkor a rögzítés után kérheti a tétel megbontását.
 4. A Neptun hallgatói felületén a Pénzügyek/Beállítások/Diákhitel 2 fülön kell megadnia Diákhitel szerződésszámát, melyet utána a Pénzügyek/Befizetés menüpontban a kiírt tétel sorában a "+" jelre kattintva megjelenő Diákhitel2 pontban hozzárendelhet a tételhez. Amennyiben a beírt szerződésszámot módosítani vagy törölni szeretné, Horváth Borbálához tud fordulni. Elérhetőségek: telefon: 06/1-666-5871 e-mail: horvath.borbala@rh.uni-obuda.hu.
 5. A Hiteligénylési Adatlapot és a Hitelszerződést a Hallgatói Központokban lehet leadni (https://neptun.uni-obuda.hu/eler/hallgatoi_kozpont). Leadási határidő: 2013. szeptember 16.!
 6. Amennyiben már rendelkezik Diákhitel 2 szerződéssel, akkor a Diákhitel Direkt weboldalon a Nyomtatványok menüpontban tudja módosítani félévenként egyszer a hitel összegét. A módosítás határideje ebben a félévben: 2013. szeptember 30.!

Szeptemberi szintfelmérő

Tisztelt Nappali tagozatos Hallgatók!

Szintfelmérő vizsgát és belső házi vizsgát tartanak a nyelvtanárok a 2013. szeptemberi regisztrációs héten angol és német nyelvből a fenti tájékoztató alapján.

 • A kritérium tárgyat előkészítő szaknyelvi kurzusok felvételéhez
 • Belső házi vizsga az alapszintő angol nyelvi követelmény teljesítéséhez

Jelentkezni elektronikusan, a sotonyi.noemi@bgk.uni-obuda.hu e-mail címen lehet, 2013. augusztus 30., péntek!

A jelentkezéshez szükséges adatokat az alábbi módon kérjük megadni:

E-Szoctám

Tisztelt Leendő Elsőéves Hallgatónk!

Az eszoctam.hok.uni-obuda.hu oldalt szerverhiba miatt nem lehetett elérni. Aki már korábban elkezdte kitölteni elektronikusan a szoctám pályázatát, illetve leadta a kollégiumi jelentkezését, elölről kell kezdenie, mert AZ ADATOK ELVESZTEK!!!
Erre való tekintettel a kollégiumi jelentkezés, illetve a szociális ösztöndíj pályázat leadási határideje a következőképp módosul.

ÚJ LEADÁSI HATÁRIDŐ AUGUSZTUS 16. (péntek) 15:00

Neptun tájékoztató felvett hallgatók részére

Tisztelt Hallgató!

Az Óbudai Egyetem a hallgatók adminisztrációs ügyeit az egyetem hálózatán működő NEPTUN programrendszerrel intézi. A Neptun rendszerrel kapcsolatos naprakész információkat, bővebb leírásokat, szabályzatokat megtalálja az OE Neptun honlapján:
http://www.neptun.uni-obuda.hu
Annak érdekében, hogy a rendszerrel Ön is aktívan dolgozni tudjon, rendelkeznie kell: belépési azonosítóval (Neptun kód) és belépési jelszóval. A Neptun kódját és jelszavát a felvételi értesítő levélben közöljük. Ezúton szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy az adatok védelme érdekében titkosan kezelje ezeket.
Belépési jelszavát az első belépéskor változtassa meg, egy tetszőleges 6-8 karakteres alfanumerikus jelszóra, amiben az ékezetes betűket és az Y, Z, 0 (nulla) karaktereket lehetőleg kerülje.
Fontos: Amennyiben a rendszer nem fogadja el az ebben a levélben szereplő belépési jelszavát, akkor keresse fel a tanulmányi előadóját!