2012. augusztus

Pénzügyi tájékoztató

Tisztelt Hallgatók!

2012. július 1-jétől bevezetésre került a napközbeni átutalási rendszer. Ennek keretében gyorsabban teljesülnek az elektronikusan indított belföldi forint átutalások.

Az átutaló bankjának július 1-jétől biztosítania kell, hogy az elektronikusan indított forint átutalás az indítástól számított 4 órán belül eljusson a kedvezményezett ügyfél pénzforgalmi szolgáltatójához.

4 órás szabály nem vonatkozik a papír alapon benyújtott megbízásokra.

Teendők a 2012/13/1 félév költségtérítési díjának diákhitelből történő finanszírozása esetén

Szabad felhasználású diákhitel 1 - Engedményezés:

  1. Neptun rendszerben tantárgyfelvétel a regisztrációs héten. Ezen időpont után nem vehet fel és nem adhat le tantárgyakat!
  2. A Neptun Hallgatói felületén a Pénzügyek/Befizetés menüpontban a Diákhitel gombra kattintva a program automatikusan kitölti az Engedményezési Adatlapot pdf formátumban. Ezt ki kell nyomtatni 3 példányban és ki kell egészíteni a hiányzó adatokkal. Aláírni a leadáskor kell!
  3. Az engedményezési adatlapot el kell vinni a tanulmányi osztályra, ahol a felvett tárgyaktól függően a tanulmányi ügyintéző kiszámolja a költségtérítés díjat, melyet rögzítenek a Neptun rendszerben és felírnak az engedményezési adatlapra.

Költségtérítési díj teljesítésének menete és a számlázási folyamat a Neptun Pénzügyi rendszerben

A költségtérítési díj teljesítésének két módja lehetséges:
1. A hallgató a Neptun rendszeren keresztül fizeti be a költségtérítési díjat
Eljárás menete: