Pénzügyi tájékoztató

Tisztelt Hallgatók!

2012. július 1-jétől bevezetésre került a napközbeni átutalási rendszer. Ennek keretében gyorsabban teljesülnek az elektronikusan indított belföldi forint átutalások.

Az átutaló bankjának július 1-jétől biztosítania kell, hogy az elektronikusan indított forint átutalás az indítástól számított 4 órán belül eljusson a kedvezményezett ügyfél pénzforgalmi szolgáltatójához.

4 órás szabály nem vonatkozik a papír alapon benyújtott megbízásokra.

Minden banknak a befogadás ideje meg van határozva. A reggeli óráktól legkésőbb 15:30-ig. A záró időpont bankonként eltérő lehet.
Amennyiben a megbízás a benyújtási határidőn belül megtörténik, akkor azt a bank még aznap feldolgozza. Ha a határidő után érkezik, akkor azt már csak másnap reggel az első ciklusban dolgozzák fel.
Az Erste bank a gyűjtőszámlára érkezett utalásokról egy kimutatást készít nap végén, melyet a Neptun csoportnak továbbít a következő nap reggel.
A fentiekből kifolyólag ha elektronikusan, a  meghatározott határidőn belül megtörténik az utalás elindítása, akkor az a tárgynapot követő napon a Neptun gyűjtőszámlán meg fog jelenni. Azonban ha a határidőt követően, illetve nem elektronikusan, hanem papír alapon történik meg az utalás benyújtása, akkor az átfutási idő továbbra is 2-3 munkanap.

A Neptun gyűjtőszámlára történő utalás során kérem figyeljen, hogy a közlemény rovatot az alábbi módon töltse ki: NK- Neptun kód, Név.
A beazonosításhoz feltétlen szükséges a helyes Netpun kód illetve név is. Amennyiben a beazonosítás meghiúsul hibás, vagy hiányos adat miatt az utalást visszafordítjuk.
Ha utalása nem érkezett meg akkor a Neptun csoportnál Hegedűs Beátát keresse fel.

A Neptun gyűjtőszámla száma: 11600006-00000000-06479015.

Üdvözlettel:
Neptun Csoport