2023. október

Óbudai Egyetem Állásbörze

Játssz és nyerj! Rengeteg nyeremények az ÓE Állásbörzén, nem csak Budapesten, hanem Székesfehérváron is!

IEEE HS Student Paper Contest

Az IEEE Hungary Section (IEEE HS) minden évben pályázatot hirdet felsőoktatási intézmények hallgatói számára "Student Paper Contest" címmel. A pályázaton a felhívásban megjelölt időszakban készült, az IEEE szakterületi spektrumába tartozó magyar vagy angol nyelvű szakmai cikkek és dolgozatok vehetnek részt, amelyeknek szerzői magyar felsőoktatási intézmények aktív jogviszonnyal rendelkező BSc/MSc/PhD hallgatói. Közös szerzőség esetén több hallgató is pályázhat ugyanazzal a művel, legfeljebb három főig. A pályázatnak nem feltétele az IEEE tagság. A pályázat nem zárja ki a máshol publikált, akár már máshol díjazott műveket sem. A hallgatói jogviszonnyal nem rendelkező társszerzővel (pl. témavezetővel) közös cikk csak akkor nevezhető be, ha a pályázó hallgató(k) neve a szerzői listában előbb szerepel, mint a nem pályázó társszerző(k) neve.

Benyújtási határidő: 2023. december 5. 12:00

MMA Michelberger Mesterdíj pályázat 2023

A Magyar Mérnökakadémia (MMA) Dr. Michelberger Pál professzor úr emlékére díjat alapított, és immár negyedik alkalommal hirdeti meg Michelberger Mesterdíj pályázatát, amelyre ezentúl is pályázhatnak a jelentkezők.

A pályázat beadási határideje: 2023. 11. 20-án hétfőn, 12 óráig való beérkezéssel, zárt borítékban.

Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj pályázat 2023/2024. tanév I. félév

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj (a továbbiakban: ösztöndíjprogram) a Kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/ paralimpiai érmet szerezzenek.

Ujvári János diplomadíj-pályázat

Ujvári János diplomadíj-pályázat felhívás a 2023/24 tanév őszi félévében végzős hallgatók részére

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit.

ÓE-RKK Szakmai nap 2023.10.25.

Félévzárás / Félévkezdés

A 2023/24. TANÉV 1. FÉLÉVÉNEK LEZÁRÁSÁHOZ, ILLETVE A 2023/24. TANÉV 2. FÉLÉV ELŐKÉSZÍTÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓ FELADATOK ÉS ELJÁRÁSI ELŐÍRÁSOK IDŐÜTEMEZÉSE

Elfogadta az Oktatási Bizottság 2023. október 3-i ülésén.

A teljes szabályzat megtekinthető >>>

Innovációs nap

Sok szeretettel várjuk hallgatóinkat az október 12-én megrendezésre kerülő Innovációs és Ipari Napra! Az Óbudai Kampuszon megismerkedhetsz a karok és kutatóközpontok innovációs termékeivel, valamint nemzetközi cégekkel közösen üzleti-szakmai problémákat oldhatsz meg.

Kipróbálhatod a VR szemüveget, megtervezhetsz egy épületenergiahatékonysági tanácsadást, megnézheted, hogy milyen az az OUBOT tengeralattjáró, illetve megtudhatod, hogyan működik a gerincrobotot. Ezen kívül étellel, itallal, játékokkal és értékes nyereményekkel várunk!