2020. április

Félévzárás / Félévkezdés

A 2019/20. TANÉV 2. FÉLÉVÉNEK LEZÁRÁSÁHOZ, ILLETVE A 2020/21. TANÉV 1. FÉLÉV ELŐKÉSZÍTÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓ FELADATOK ÉS ELJÁRÁSI ELŐÍRÁSOK IDŐÜTEMEZÉSE

Az Oktatási Bizottság által 2020. március 10-én elfogadott szabályzat módosítása
Módosította az Oktatási Bizottság 2020. április 29-én

A teljes szabályzat megtekinthető >>>

Oklevelek kiállítása és kiadása nyelvvizsga-mentességgel az Óbudai Egyetemen

A magyar emberek egészségének és életének megóvása mellett a Kormány kiemelten fontosnak tartja a vírus által okozott gazdasági károk enyhítését, a munkahelyek megőrzését, a munkahelyteremtést, a gazdaság beindítását, ezért Gazdaságvédelmi Akciótervet dolgozott ki, melynek keretében hatályba lépett a 101/2020. számon közzétett, az oklevelek kiállításához feltételül szabott nyelvvizsga követelmények felfüggesztéséről szóló Kormányrendelet.

Ösztöndíjak az Egyesült Államokba 2021-2022

Diákhitel tájékoztató

Tisztelt Partnerünk!

A koronavírus járvány okozta rendkívüli helyzet miatti kormányzati intézkedésekkel összhangban a Diákhitel Központ Zrt. termékstruktúrája felülvizsgálatra került.

Ennek alapján a 2019.10.01-én bevezetésre került Nyelvtanulási Diákhitel 2020.04.30-án, mint utolsó hiteligénylés-leadási napon, megszűnik.2020.05.01-től kezdődően a Diákhitel Központ nem fogad Nyelvtanulási Diákhitel igénylést.

Kérjük, az érintett kollégák/fiókok értesítését, annak érdekében, hogy 2020.04.30-a után már ne kerüljön átvételre Nyelvtanulási Diákhitel igénylés.

Neptun rendszer frissítés

Kedves Hallgatók és Oktatók,

2020. április 29-én szerdán 14:00-tól várhatóan 2 órán keresztül a Neptun rendszer nem lesz elérhető frissítés miatt.

Mindenki türelmét és megértését kérjük.

Bilicska Csaba
Neptun Iroda

Important informations

Dear Students,

The management of Óbuda University informs You that the Hungarian Government prolonged the social isolation regulations for an indeterminate period of time as from 11 April. The restrictions ordered on 28/03/2020 continue to be in effect.

Oklevelekhez kapcsolódó nyelvvizsga-követelményt érintő változások

A 2020.04.11-én hatályba lépett, a veszélyhelyzet során teendő egyes, a felsőoktatási intézményeket és a hallgatókat érintő intézkedésekről szóló 101/2020. (IV. 10.) Korm. rendelet alapján, aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett (vagy tesz), mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól.

A fenti rendelet minden olyan volt hallgatóra vonatkozik, aki már befejezte a tanulmányait, de nem vehette át oklevelét eddig az adott képzéshez előírt nyelvvizsga-kötelezettség teljesítésének hiányában, illetve arra a jelenleg záróvizsgára készülő hallgatóra is, aki a 2019/20/2 félévben sikeres záróvizsgát tesz 2020. augusztus 31-ig.

Fontos! Tájékoztatás Diákhitel Plusz bevezetéséről és egyéb, diákhitelt érintő változásokról

Tisztelt Partnerünk!

Jelentős és kedvező változások lépnek életbe a Diákhitel Központnál 2020. május 1-től a Kormány kihirdetett rendelete alapján. Május 1-től elérhető a kamatmentes, szabad felhasználású Diákhitel Plusz. Augusztus 15-től több mint duplájára emeli a Kormány a Diákhitel1 havonta igényelhető összegét.

Nyelvi szintfelmérő felhívás

Tisztelt Hallgatók!

A nyelvtanárok online nyelvi szintfelmérő vizsgát tartanak angol és német nyelvből azoknak, akiknek nincs nyelvvizsgájuk és szeretnék felvenni a szaknyelvi előkészítő tárgyat, illetve belső vizsgát angol nyelvből azoknak, akik nem angol nyelven teljesítik a kritérium tárgyakat. A pontos időpontok ill. a jelentkezés módja a csatolt fájlban található >>

Ez a vizsga az E tantervesekre nem vonatkozik!

Nyelvi szakcsoport