2013. október

Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Pályázat

A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH)

a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjról szóló 228/2011. (X.28.) Korm. rendelet 4. § (1) bekezdésének a) pontja alapján pályázatot hirdet a 2014. évi

Magyar Közigazgatási Ösztöndíjra

a közigazgatási életpálya iránt elhivatott, idegen nyelveket beszélő,
felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok részére.

Szakmai - Tudományos Műhely

Energiatárolók - Fejlesztési irányok, nemzetközi trendek, hazai lehetőségek

Előadó: Prof. Dr. Vajda István intézetigazgató, egyetemi tanár (ÓE KVK)

Időpont: 2013. november 6. (szerda) 18:00 óra

Gondolatébresztő: A villamos energia tárolása örökzöld téma. Ha megvolna a Nagy Felfedezés, minden bizonnyal egészen más világban élnénk. Villamos autók repesztenének szerte az utakon, megújuló energiákat tárolnánk könnyedén a családi házakban, és másutt, ahol a megújulók rendelkezésre állnak, és ki tudja, milyen nagyszerű új megoldások jutnak majd eszünkbe, amikre ma még nem is gondolhatunk. Hol tart és merre fejlődhet a világ és mi magunk ehhez mivel tudunk hozzájárulni.

 

 

Erasmussal Németországban, angolul!

KGK-s hallgatók, figyelem!!!!

Erasmussal Németországban, angolul!

Két német partner egyetem, a Westfälische Hochschule és a Hochschule Niederrhein
vendég professzorai tartanak előadást intézményeikről, az ottani tanulási lehetőségekről.
Kiknek fontos erről tudni: a BSc és MSc szakos közgazdász hallgatóknak, mert a miénkhez hasonló jellegű képzés folyik mindkét egyetemen, angol nyelven, itthon jól beszámítható kreditekkel.

A kinti tanuláshoz Erasmus ösztöndíj pályázható.

Már csak egy nap van hátra az októberi hiteligénylési határidőig

Október 15-ig adhatja le Diákhitel igénylését az, aki november 15-ig pénzhez szeretne jutni. A 7,5 százalékos kamatozású, szabad felhasználású Diákhitel1 mellett az önköltséges képzésben résztvevők a változatlanul kedvező, 2 százalékos kamatú, államilag támogatott Diákhitel2-ben is részesülhetnek. Az idei évtől egyszerűbbé vált az igénylés: a hallgatók a felsőoktatási intézményük belső tanulmányi rendszerein keresztül is elindíthatják az ügyintézést.

Szakmai - Tudományos Műhely

Megújuló energiaforrások és alkalmazásuk a gyakorlatban

Előadó: Dr. Kádár Péter intézetigazgató, egyetemi docens (ÓE KVK)

Időpont: 2013. október 16. (szerda) 18:00 óra

Gondolatébresztő: A megújuló energiaforrások felhasználása napjaink egyik alapkérdése. Vajon hazánknak milyen lehetőségei vannak ezen a területen? Számos valós, de túlzott elvárás is van ezzel kapcsolatban. Áttekintjük melyek az elérhető energiaforrások, és hogy milyen mértékben reális ezek felhasználása.

 

Campus Hungary pályázat

Figyelem!
A Campus Hungary pályázat beadási határideje meghosszabbodott. Az új beadási határidő 2013. október 18., péntek,  12:00. Aki úgy érzi, hogy még van esélye pályázni, most megteheti. Részletek a Campus honlapján: http://www.campushungary.hu/

Regeneráció - Kormányzati Karrier Expo

Kedves Hallgatók!

Ezúton szeretnénk meghívni Titeket 2013. október 19-én a Millenáris Park "E" épületébe, ahol negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Regeneráció - Kormányzati Karrier Expo.

Az Expó keretében közvetlen betekintést nyerhettek a közigazgatási szféra rejtelmeibe, valamint megismerkedhettek a kormányzat kiemelt témáival. Találkozhattok a 8 minisztérium államtitkárságainak és háttérintézményeinek vezetőivel, dolgozóival, kérdéseket tehettek fel az általatok preferált intézmény standjánál. Mindemellett pódiumbeszélgetésekkel és számos egyéb programmal, élménnyel várunk Benneteket!

Diákigazolványok postázása

Tisztelt Hallgatók!

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása alapján változás lép életbe az elkészült diákigazolványok postázásával kapcsolatban. A változás alapvetően az adott lakcímen át nem vett diákigazolványok további útjára vonatkozik!

Kötetlen Pálya

Okos közlekedési megoldásokhoz vár ötleteket az IBM Magyarország!

A tömegközlekedést fejlesztenéd, a közúti forgalom és parkolás kérdésköre foglalkoztat, vagy a kerékpárosok életét könnyítenéd meg? Esetleg egész más úton indulnál el egy okos és élhető város felé?