2012. június

Regeneráció Tábor Meghívó

Kedves Hallgató!

Idén nyáron is vár Téged a Regeneráció Tábor, 2012. július 10-12. között Zánkán, a Balaton-parton!

Ha érdekel a közélet és a politika, ha szeretnéd megismerni a közigazgatás aktualitásait, ha kipróbálnád magad a Honvédelmi Minisztérium kalandpályáján, és szívesen találkoznál új arcokkal, akkor 2012. június 30-ig JELENTKEZZ a tabor@kim.gov.hu email címen!

HATÁROZAT ill. Kedvezményes nyelvtanfolyamok és egyetemi külön vizsga

A Szenátus 2012. május 21-i ülésérnek határozata

HATÁROZAT

a nyelvvizsga hiányában oklevelet nem szerzett hallgatók belső nyelvi vizsgáztatásának és a hozzá kapcsolódó nyelvi képzések rendszerére

A nemzeti felsőoktatási törvény (2011. évi CCIV. törvény 107. § (1) - (3) bekezdés) új szabályokat vezet be a nyelvvizsga megléte, mint a diploma kiadásának feltétele tekintetében. Az új szabály szerint, ha az oklevél, illetve bizonyítvány megszerzésének az előfeltétele az általános nyelvvizsga megléte, a követelmény teljesítése alól mentesülnek azok a hallgatók, akik tanulmányaik első évfolyamon történő megkezdésének évében legalább a negyvenedik életévüket betöltik. Ezen túl, ha a felsőoktatási intézmény szervezeti és működési szabályzata így rendelkezik, az oklevél, illetve a bizonyítvány megszerzéséhez előírt általános nyelvvizsga-követelmény teljesítése alól mentesülhetnek azok a hallgatók is, akik a sikeres záróvizsga napjától számított három éven belül nem mutatták be a felsőoktatási intézménynek az általános nyelvvizsgát igazoló okiratot és az oklevél, illetve a bizonyítvány megszerzéséhez előírt általános nyelvvizsga-követelmény teljesítése helyett a felsőoktatási intézmény által szervezett külön nyelvi vizsgát tesznek.