HATÁROZAT ill. Kedvezményes nyelvtanfolyamok és egyetemi külön vizsga

A Szenátus 2012. május 21-i ülésérnek határozata

HATÁROZAT

a nyelvvizsga hiányában oklevelet nem szerzett hallgatók belső nyelvi vizsgáztatásának és a hozzá kapcsolódó nyelvi képzések rendszerére

A nemzeti felsőoktatási törvény (2011. évi CCIV. törvény 107. § (1) - (3) bekezdés) új szabályokat vezet be a nyelvvizsga megléte, mint a diploma kiadásának feltétele tekintetében. Az új szabály szerint, ha az oklevél, illetve bizonyítvány megszerzésének az előfeltétele az általános nyelvvizsga megléte, a követelmény teljesítése alól mentesülnek azok a hallgatók, akik tanulmányaik első évfolyamon történő megkezdésének évében legalább a negyvenedik életévüket betöltik. Ezen túl, ha a felsőoktatási intézmény szervezeti és működési szabályzata így rendelkezik, az oklevél, illetve a bizonyítvány megszerzéséhez előírt általános nyelvvizsga-követelmény teljesítése alól mentesülhetnek azok a hallgatók is, akik a sikeres záróvizsga napjától számított három éven belül nem mutatták be a felsőoktatási intézménynek az általános nyelvvizsgát igazoló okiratot és az oklevél, illetve a bizonyítvány megszerzéséhez előírt általános nyelvvizsga-követelmény teljesítése helyett a felsőoktatási intézmény által szervezett külön nyelvi vizsgát tesznek.

Az Óbudai Egyetem Szenátusa, tekintettel az MRK ajánlására is a fenti jogszabály alapján a következő határozatot hozza:

  1. Mesterképzésben az eredeti, a jogszabályi előírásokban meghatározott nyelvvizsga-követelményeket kell teljesíteni az oklevél kiadásának feltételeként.
  2. Alapképzésben valamint hagyományos főiskolai képzésben is az eredeti, a jogszabályi előírásokban meghatározott nyelvvizsga szintet, általában B2 komplex (középfokú C) kell teljesíteni az oklevél kiadásának feltételeként, amely kétféle módon teljesíthető:
  3. a) akkreditált nyelvvizsga központokban megszerzett nyelvvizsga bizonyítvánnyal,

    b) az OE Idegennyelvi Vizsgáztatási Központja által szervezett külön nyelvi vizsgákon, amelynek követelményrendszere (a vizsga részei) és szintje (B2) megegyezik az akkreditált nyelvvizsga központokban szervezett vizsgákéval.

  4. A vizsgák sikeres teljesítésének érdekében az OE Idegennyelvi Vizsgáztatási Központja felkészítő tanfolyamokat szervez. A vizsgák és a felkészítő tanfolyamok kedvező önköltségi áron kerülnek megszervezésre.
  5. A felkészítő tanfolyamokról és a nyelvi vizsgákról az http://www.uni-obuda.hu/ honlapon részletes információt kell megjelentetni.

Budapest, 2012. május 21.



KEDVEZMÉNYES NYELVTANFOLYAMOK ÉS
EGYETEMI KÜLÖN VIZSGA
LEHETŐSÉG VOLT HALLGATÓK SZÁMÁRA!!!

Az Óbudai Egyetem kedvezményes nyelvtanfolyamokkal segíti volt hallgatóit abban, hogy minél előbb megkaphassák diplomájukat. Az egyetem Idegennyelvi Vizsgáztatási Központja szervezésében minden érdeklődő részt vehet a tanfolyamokon (nyáron is) és ezt követően vizsgát is tehet helyben.

Tanfolyamainkat angol és német nyelvből szervezzük.

A tanfolyamcsomagok 2 ill. 3 egymásra épülő részből állnak.

B1 (alapfok)

  1. szintrehozó - 60 óra
  2. nyelvvizsga felkészítő - 60 óra

B2 (középfok)

  1. szintrehozó 1. - 60 óra
  2. szintrehozó 2. - 60 óra
  3. nyelvvizsga felkészítő - 60 óra

Jelentkezéskor mindenkinek ki kell töltenie egy szintfelmérő tesztet, melynek eredménye alapján bekerül a tudásszintjének megfelelő csoportba.

A JELENTKEZÉS FOLYAMATOS!

A tanfolyamok óradíja kedvezményesen 700 Ft/45 perc.

Fizetni csekken vagy átutalással lehet.

A befizetett tanfolyami díjat a tanfolyam megkezdése után nem áll módunkban visszatéríteni.

A tanfolyamokat az egyetem épületeiben tartjuk.

A tanfolyamok heti 3X3 órában zajlanak
reggel 8.30-11.00 vagy este 17.00-19.30, hétfő, szerda és csütörtöki napokon

A csoportokat 8-12 fővel indítjuk.

A tanfolyamokhoz 1 darab felkészítő könyvre van szükség. Az IVK 20% kedvezménnyel be tudja szerezni a könyvet és a tanfolyam helyszínére is szállítja.

Akkreditált B1 és B2 nyelvvizsgát (államilag elismert bizonyítvány) bármelyik hónapban lehet tenni. Az aktuális vizsgadíjak honlapunkon megtekinthetők.

Az egyetemen külön (nem akkreditált) vizsgákat is szervezünk (eredményes vizsga esetén igazolást adunk, amely az oklevél átvételére jogosít), amelynek vizsgadíja B1 szinten 8.000 Ft, B2 szinten 10.000 Ft.

Az IVK elérhetőségei a következők:

www.ivk.uni-obuda.hu (itt található letölthető jelentkezési lap)

nyelvvizsga@rh.uni-obuda.hu

tel.: +36-30-650-2367
06-1-453-0160 (fax is)

Ügyintéző: Lődi Hajnalka, vizsgatitkár

MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!