2011. január

Figyelem! Tárgyfelvételi időszak

Kedves Hallgatók!

Valószínűleg mindenkinek sok bosszúságot és kellemetlenséget okozott az előzetes tárgyfelvételi időszakban a Neptun szerverek leterheltsége. Mivel a szerverek nem változtak és a Neptunból sem került ki a legfrissebb verzió, ezért a tavalyi tárgyfelvételi időszakhoz hasonlóan gördülékenyen kellett volna működnie a tárgyfelvételnek is. Mint ismeretes sajnos nem így történt.

Rendszergazdáink napokon át azon dolgoztak, hogy megoldják a helyzetet. Kivizsgáltuk a történteket és egyértelműen arra jutottunk a napló fájlokból, hogy néhány hallgató a belépést segítő scriptet használt.

Hasonló esetek elkerülése érdekében az Egyetem vezetése megtiltotta mindennemű script használatát. A tiltás ellenére segédprogramot használó hallgatókkal szemben jogi útra tereljük az ügyet és fegyelmi eljárást kezdeményezünk. Minden szerver felé küldött kérés, Neptun művelet naplózva van, ami alapján egyértelműen beazonosítható a hallgató.

Bilicska Csaba
Neptun csoportvezető

Diákhitel igénylés

Tisztelt Hallgatónk!

Az Óbudai Egyetem és a Diákhitel Központ Zrt. által kötött szerződések értelmében 2011. januárjától az egyetem Hallgatói központjaiban lehetőség van Diákhitel igénylés leadására valamint engedményezés kérésére.

Hiteligénylés
A kölcsönt felveheti államilag támogatott és költségtérítéses képzésben részt vevő, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgató is, akár nappali, akár esti, akár levelező tagozaton vagy távoktatásos formában tanul.
Felvehető összegek:

Tárgyfelvételi időszak változás

Óbudai Egyetem
Oktatási Főigazgatóság

A 2010/11. TANÉV 2. FÉLÉV ELŐKÉSZÍTÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓ FELADATOK ÉS ELJÁRÁSI ELŐÍRÁSOK IDŐÜTEMEZÉSÉNEK VÁLTOZÁSA

Órarendszerkesztéssel kapcsolatban felmerült technikai gondok miatt a tantárgyfelvételek időpontjai az előzetesen kiadottaktól a következőkben módosul:

A hallgatók előzetesen vehetnek fel tárgyakat és jelentkeznek kurzusokra a hallgatói információs rendszerben 2011. január 27-ig.

Előzetes tárgyfelvételek kezdete:

RKK - 2011. január 13. (csütörtök) 8:00 órától
NIK - 2011. január 14. (péntek) 8:00 órától
BGK - 2011. január 17. (hétfő) 8:00 órától
KGK - 2011. január 18. (kedd) 8:00 órától
KVK - 2011. január 19. (szerda) 8:00 órától
 
Az oktatási szünet időpontja és a regisztráció hét programja nem változik.
 
Kártyás Gyula
oktatási főigazgató