2009. július

Karbantartás

Kedves Neptun Felhasználók!

2009. július 31-én pénteken egész napos karbantartás lesz az óbudai szerverszobában. A karbantartás érinti a Neptun szervereket, honlapokat és levelezést, ezért ezek a szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

A Neptun szervereket biztosági okoból már 2009. július 30. csütörtök 18:00-tól nem lehet elérni várhatóan 2009. augusztus 1. szombat reggelig. De lehetséges, hogy a karbantartás a hétvégén is tovább tart, ezért legkésőbb hétfőn fognak biztosan újra működni a szerverek.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Kellemes nyaralást!

Neptun csoport

Hallgatói és Oktatói WEB változások

  • Bal oldali panelban színes ikonok
  • Jobboldali panel ikonjainak változásai, itt is színes ikonok használata (nyomtatás, keresés, XLS, letűzés ikonok)
  • Jobboldali panelben két új ikon:
    • XLS - excel export hallgatói weben is: azon felületeken, ahol listázott adatok vannak (pl. felvett vizsgák, vizsgajelentkezés, felvett tárgyak, stb.)
    • Letűző gomb: belső ablak külön scrollozására szolgál. Ha pl.

Felvett hallgatók figyelmébe!

Tisztelt Hallgató!

A Budapesti Műszaki Főiskola a hallgatók adminisztrációs ügyeit a főiskola hálózatán működő NEPTUN programrendszerrel intézi. A Neptun rendszerrel kapcsolatos naprakész információkat, bővebb leírásokat, szabályzatokat megtalálja itt a BMF Neptun honlapján:
http://www.neptun.bmf.hu/
Annak érdekében, hogy a rendszerrel Ön is aktívan dolgozni tudjon, rendelkeznie kell:

Költségtérítési díj teljesítésének menete és a számlázási folyamat

A költségtérítési díj teljesítésének két módja lehetséges:
1. A hallgató a Neptun rendszeren keresztül fizeti be a költségtérítési díjat
Az adólevonási lehetőség a befizetőt, mint hallgatót vagy a törvényben meghatározott hozzátartozóját illeti meg. Ilyen hozzátartozó a hallgató szülője (ideértve az örökbefogadó, a mostoha- és a nevelőszülőt is), nagyszülője, házastársa vagy testvére. A fent megnevezett személyek közül az adókedvezmény érvényesítésének lehetősége azt illeti meg, akit a hallgató kérésére az igazoláson befizetőként a főiskola feltüntetett.
Eljárás menete:

Hálózat karbantartás

Kedves Hallgatók és Oktatók!

Idén nyáron hamarosan számos fejlesztési munka veszi kezdetét, melyek elsősorban az óbudai telephelyet (különösképpen a Doberdó úti épületet) érintik.
A munkálatok során bizonyos szolgáltatások nem lesznek folyamatosan elérhetők. A megvalósítás során az alábbi ütemezés szerint alakul a szolgáltatások elérhetősége:
2009. július 13-14-15.: nem üzemel a Neptun rendszer, illetve a levelezőrendszer.
2009. július 31.: teljes áramszünet, nem lesz elérhető a Neptun rendszer
2009. július közepe-augusztus 15.: a Neptun csoport a szerelési munkálatok következtében a megszokott telefonszámokon nem lesz elérhető.
2009. augusztus 3-19.: ebben az időszakban többször előfordulhat, hogy hosszabb-rövidebb időre egy-egy szolgáltatás nem lesz elérhető
2009. augusztus 24-től: üzemszerű, folyamatos működés.
A fenti időszakokon kívül a Neptun rendszer többnyire működni fog, hétvégenként további leállások lehetségesek.
Illetve további késések merülhetnek fel a pénzügyi tranzakciók területén is (befizetések és visszafizetések.)
Természetesen a munkálatok kezdetével és előrehaladtával folyamatosan tájékoztatni fogjuk a hallgatókat a Neptun honlapon, illetve Neptun üzenet formájában a pontosabb leállási időpontokról és a Neptun csoport fenti időszakbeli telefonos elérhetőségéről.
A fejlesztési munkálatok során kérjük  türelmüket és megértésüket.

Üdvözlettel:
Neptun csoport