2024. június

Leginnovatívabb Szakdolgozat 2024

Leginnovatívabb Szakdolgozat 2024 - Nyerj akár 250.000 HUF értékű műszaki utalványt!

A pályázaton részt vehet minden, az Óbudai Egyetemen szakdolgozatát/ diplomamunkáját 2023/2024 tanév I. félév vagy 2023/2024 tanév II. félévében sikeresen megvédett, alap- vagy mesterképzésben résztvevő hallgató. A szakdolgozatban ismertetett megoldás, eredmény témáját illetően megkötés nincs, az vonatkozhat egy termék prototípusának megtervezésére, kifejlesztésére, egy piacképes szolgáltatás létrehozására, vagy dizájn projektre. Mindössze a konzulenstől szükséges egy jóváhagyó online nyilatkozat/ajánlás a versennyel kapcsolatban.

Michelberger Mesterdíj pályázat

A "MICHELBERGER MESTERDÍJ" pályázat kiírása

Pályázni olyan írásbeli pályaművel lehet, ami megfelel a következő feltételeknek:

  • Tudományos és a gyakorlat által alátámasztott jelentős mérnöki (műszaki, természettudományi) eredmény, alkotás, szabadalom elérésén és bemutatásán alapul.
  • Benyújtója 40 évesnél nem idősebb olyan alkotó (pl. végzett PhD-s hallgató vagy fiatal oktató, kutató), aki az eredményeket meghatározó „Mester és tanítványa” kapcsolatban, szakmai együttműködésben Magyarországon érte el.
  • A pályázatban az elvégzett kutatómunkát és az eredményeket úgy kell tömören bemutatni, hogy abban a "Mester" szerepe és méltatása is megfogalmazásra kerüljön 3-5000 karakter terjedelemben.
  • A pályázat tartalmazzon egyéves konkrét kutatási tervet, amelyet írásbeli nyilatkozattal egy hazai kutatóhely munkáltatói jogokat gyakorló vezetője igazoltan befogad.
  • A pályázó vállalja, hogy beszámol az egyéves kutatómunka eredményeiről és annak közleményeiben feltünteti az MMA "MICHELBERGER MESTERDÍJ" támogatását.

A pályázat beadási határideje: 2024. 07. 01-én hétfőn 16 óráig