2023. április

Meghívó fogyatékossággal élő hallgatóknak

Kedves Hallgatók!

Szeretettel várunk minden fogyatékossággal élő érdeklődőt eseményünkre, beszélgetésre, ismerkedésre az alábbi időpontban.

Időpont: 2023. május 10. 14-16 óra
Helyszín: 1119 Budapest, Mérnök utca 40.

Ha gondolod csatlakozz újonnan alakult Facebook csoportunkhoz: facebook.com/groups/talaljunkegymasra

Megtévesztő Neptun üzenet

Tisztelt Hallgatók!

A tegnapi napon egyik hallgatónk Neptun-fiókját külső támadás érte, amelynek következtében hallgatóink megtévesztő üzeneteket kaptak. Az esetet azonnal észleltük és a fejlesztőkkel közösen megtettük a szükséges módosításokat.

Az egyetem rendszereihez nem történt jogosulatlan hozzáférés, a Neptunban tárolt adatokhoz illetéktelen nem fértek hozzá.

Neptun Iroda

UNESCO - Selyemutak Ifjúsági Kutatási Ösztöndíj

Az UNESCO közzétette a "Selyemutak Ifjúsági Kutatási Ösztöndíj - Fiatal kutatók kapacitásának és hozzájárulásának megerősítése a Selyemutakhoz" elnevezésű kezdeményezés harmadik pályázati felhívását. A jelentkezés határideje: 2023. május 31.

VAN MÁSFÉL ÓRÁD?

VAN MÁSFÉL ÓRÁD?
KERESS AKÁR 5000 FT-OT!

A WHC BA/MA/osztatlan képzésben részt vevő hallgatókat keres kutatásban való részvételre.

A kutatás célja, a cégek, hallgatók munkavállalási szokásaival kapcsolatos tapasztalatainak, benyomásainak megismerése. Megvizsgáljuk mi motiválná a hallgatót, hogy a választott felsőfokú képzésükhöz kapcsolódó munkahelyen vállaljanak munkát az egyetemi képzés alatt.

Ha az alábbi területek egyikén tanulsz, jelentkezz:

Megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Április 12-én elindult a jelentkezés a Diplomataképző Program negyedik évfolyamára. A program széleskörű, versenyképes képzést kínál azoknak, akik a magyar diplomáciai karban akarnak dolgozni, valamint a magyar nemzeti és gazdasági érdekeket szeretnék képviselni a világban.

A program részleteiről és a felvételi folyamatról további információk érhetők el a Magyar Diplomáciai Akadémia honlapján (www.magyardiplomaciaiakademia.hu) és Facebook-oldalán (facebook.com/DiplomaciaiAkademia). Az Akadémia várja minden érdeklődő jelentkezését 2023. május 14-ig!

Félévzárás / Félévkezdés

A 2022/23. TANÉV 2. FÉLÉVÉNEK LEZÁRÁSÁHOZ, ILLETVE A 2023/24. TANÉV 1. FÉLÉV ELŐKÉSZÍTÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓ FELADATOK ÉS ELJÁRÁSI ELŐÍRÁSOK IDŐÜTEMEZÉSE

Elfogadta az Oktatási Bizottság 2023. április 6-i ülésén.

A teljes szabályzat megtekinthető >>>

Audi Development Camp

 Az Audi Hungaria Műszaki Fejlesztés részlegével karöltve egy olyan nyári, 1 hónapos intenzív tábort szervezünk Győrben, a Széchenyi István Egyetemen, amelyben a hallgatók valós ipari problémát oldanak meg. A feladat a járművek HiL/SiL, valamint motor vezérlőrendszerek programozás terén lesz, s ezért kimondottan informatikus, villamosmérnök, mechatronika, vagy járműmérnök hallgatók jelentkezését várjuk.

https://audicamp.sze.hu/home

 

Pályázati felhívás - A visztulai csoda

A lakiteleki Népfőiskola Alapítvány több éve támogat, illetve szervez olyan konferenciákat, amelyek célja, hogy a magyarság történelmének jelentős helyszíneihez, személyeihez, eseményeihez kapcsolódóan lehetőséget biztosítson a felsőoktatásban tanuló hallgatók számára kutatói készségeik fejlesztéséhez. E konferenciáknak az egyéni kapcsolatépítés elősegítése mellett kiemelt célja a Kárpát-medence tudományos kapcsolatrendszerének szorosabbra fűzése is.