2022. április

Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző program

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.

Szent-Györgyi Drámapályázat

Drámapályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albertről

A Szegedi Tudományegyetem centenáriumi éve alkalmából a "440 éve az oktatás és a tudomány szolgálatában, 100 éve Szeged és a régió fejlődéséért" mottóval, az intézmény történetéhez, rangjához és szellemiségéhez méltó irodalmi mű megalkotására hirdeti meg nyílt pályázatát.

Részletek a pályázatról >>

Selyemutak Ifjúsági Kutatási Ösztöndíj

Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság honlapján (https://unesco.hu/) közzétették  az UNESCO Selyemutak Program keretében a Kínai UNESCO Nemzeti Bizottság támogatásával megvalósuló "Selyemutak Ifjúsági Kutatási Ösztöndíj – Fiatal kutatók kapacitásának és hozzájárulásának megerősítése a Selyemutakhoz" elnevezésű kezdeményezés második pályázati felhívását. A támogatással a fiatal kutatókat kívánják ösztönözni a selyemutak közös örökségének további tanulmányozására. A felhívásra minden országból pályázhatnak posztgraduális kutatók, akik a jelentkezés időpontjában 35 évesek, vagy annál fiatalabbak.

A kutatási területek széles köre támogatható, beleértve a multidiszciplináris és többdimenziós javaslatokat, amelyek nem korlátozódnak egy adott régióra vagy kronológiára. A javasolt kutatás kiterjedhet a selyemutak közös örökségéhez kapcsolódó számos téma bármelyikére. Példaként említhető a tudomány és technológia, vallás és spiritualitás, nyelv és irodalom, művészetek és zene, hagyományos sportok és játékok, gazdaság és kereskedelem, stb. A közvetlenül az UNESCO-nak benyújtandó pályázat határideje: 2022. május 31.

Félévzárás / Félévkezdés

A 2021/22. TANÉV 2. FÉLÉVÉNEK LEZÁRÁSÁHOZ, ILLETVE A 2022/23. TANÉV 1. FÉLÉV ELŐKÉSZÍTÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓ FELADATOK ÉS ELJÁRÁSI ELŐÍRÁSOK IDŐÜTEMEZÉSE

Elfogadta az Oktatási Bizottság 2022. április 5-i ülésén

A teljes szabályzat megtekinthető >>>