2013. február

Sportpályázat 2012/13 - II. félév

Az Óbudai Egyetem Sporttámogatásokat Elbíráló Bizottsága pályázatot hirdet, hogy az egyetem segítséget nyújtson a hallgatói sporttevékenységekhez, valamint támogassa a sportrendezvények, versenyek rendezését, különös tekintettel az Óbudai Egyetem hallgatói csoportok, közösségek szervezett testnevelési oktatáson kívüli sportfoglalkozásaira.

Pályázat beadás határideje: 2013. március 8. (péntek) 12 óra.

Beadás helye: Óbudai Egyetem, Kandó Kar, HTI, 1084 Budapest, Tavaszmező utca 17, C épület 508.

Határidő után érkező pályázatot nem fogadunk el!

Márciusi szintfelmérő felhívás

Részletek a csatolmányban.

Jánossy Ferenc Szakkollégium: Pót jelentkezés szakkollégiumi kurzusokra

Pót jelentkezés szakkollégiumi kurzusokra:

  • Adatbáziskezelés - (érthetőbben)
  • Atomenergetika - (reaktorlátogatásokkal)

A Jánossy Ferenc Szakkollégium (JFSZK) által szervezett kurzusok közül kettő betegség miatt a jövő ten indul el, ezért az érdeklődők még tudnak rájuk jelentkezni:

Kulturális pályázat 2012-13-as oktatási év II. félévére

Az Óbudai Egyetem Kulturális Támogatásokat Elbíráló Bizottsága pályázatot hirdet kulturális tevékenységek szervezésére, különös tekintettel az egyetem keretei között a hallgatók részére szervezett illetve nyújtott: kulturális tevékenységre, rendezvényszervezésre, karrier,- életviteli-és tanulmányi tanácsadásra.
A pályázat célja, hogy segítséget nyújtson művészeti, kulturális célú öntevékeny csoportok számára programjaik megvalósításához, valamint lehetőséget kívánunk teremteni egyéni hallgatók művészeti tevékenységéhez, bemutatkozásához. Továbbá cél a kulturális események: koncertek, múzeumok, színházi programok megtekintésével a művészeti ágak megismerésének támogatása.

Óbudai Egyetem Állásbörze

Nyakunkon a tavaszi félév első Diákhitel igénylési határideje

Február 15-ig adhatja le hiteligénylési kérelmét az a hallgató, aki már márciusban szeretne Diákhitelben részesülni. A kizárólag képzési költségre fordítható Diákhitel2 felvehető összeg legfeljebb akkora, amekkora a hallgató intézmény felé fennálló fizetési kötelezettsége. A Diákhitel2 kamata, az állami kamattámogatásnak köszönhetően 2%. A Diákhitel1 szabad felhasználású hitel felvehető maximuma havi 50 ezer forint, kamata az eddigi legalacsonyabb, 7,75%. Diákhitelt igényelni csak elektronikusan lehet, részletek a www.diakhiteldirekt.hu oldalon.

Teendők a 2012/13/2 félév költségtérítési díjának diákhitelből történő finanszírozása esetén

Szabad felhasználású diákhitel 1 - Engedményezés:

  1. Véglegesítse tárgyfelvételét a Neptun rendszerben a regisztrációs hét utolsó előtti napjáig. Ezen időpont után nem vehet fel és nem adhat le tantárgyakat!
  2. A Diákhitel Direkt weboldal (www.diakhiteldirekt.hu) Engedményezés/Nyomtatvány menüpontjából letölthető az Engedményezési Adatlap. Ezt ki kell nyomtatni és kitölteni 3 példányban. Aláírni a leadáskor kell!
  3. A Tanulmányi Osztályon nyilatkoznia kell arról, hogy tárgyfelvétele véglegesnek tekinthető. A Tárgyfelvételi nyilatkozat letölthető a Neptun honlap Nyomtatványok menüpontjából (https://neptun.uni-obuda.hu/form). A kitöltött nyilatkozat a tanulmányi ügyintézőnél marad. Tárgyfelvétele letiltásra kerül.
  4. A felvett tárgyaktól függően a tanulmányi ügyintéző kiszámolja a költségtérítési díjat, melyet rögzítenek a Neptun rendszerben. Ugyanezt az összeget kell feltüntetni a Tárgyfelvételi nyilatkozaton és az Engedményezési Adatlapokon. Engedményezést  félévenként maximum 250.000 Ft-ra lehet kérni.
  5. Az Engedményezési Adatlapokat a Hallgatói Központokban lehet leadni (https://neptun.uni-obuda.hu/eler/hallgatoi_kozpont). Leadási határidő: 2013. február 15.!

Kötött felhasználású diákhitel 2:

  1. Véglegesítse tárgyfelvételét a Neptun rendszerben a regisztrációs hét utolsó előtti napjáig. Ezen időpont után nem vehet fel és nem adhat le tantárgyakat!
  2. A Diákhitel Direkt weboldal (www.diakhiteldirekt.hu) Hiteligénylés menüpontjában lehet megadni a szükséges adatokat, majd ki kell nyomtatni a Hiteligénylési Adatlapot és a Hitelszerződést 2-2 példányban. Aláírni a leadáskor kell!
  3. A Tanulmányi Osztályon nyilatkoznia kell arról, hogy tárgyfelvétele véglegesnek tekinthető. A Tárgyfelvételi nyilatkozat letölthető a Neptun honlap Nyomtatványok menüpontjából (https://neptun.uni-obuda.hu/form). A kitöltött nyilatkozat a tanulmányi ügyintézőnél marad. Tárgyfelvétele letiltásra kerül.
  4. A felvett tárgyaktól függően a tanulmányi ügyintéző kiszámolja a költségtérítési díjat, melyet rögzítenek a Neptun rendszerben. Ugyanezt az összeget kell feltüntetni a Tárgyfelvételi nyilatkozaton és a Hiteligénylési Adatlapokon. Amennyiben nem a teljes összeget, csak egy részét szeretné diákhitelből finanszírozni, akkor a rögzítés után kérheti a tétel megbontását.
  5. A Neptun hallgatói felületén a Pénzügyek/Beállítások/Diákhitel 2 fülön kell megadnia Diákhitel szerződésszámát, melyet utána a Pénzügyek/Befizetés menüpontban a kiírt tétel sorában a Lehetőségek/Diákhitel2 pontban hozzárendelhet a tételhez. Amennyiben a beírt szerződésszámot módosítani vagy törölni szeretné, Cserna Borbálához tud fordulni. Elérhetőségek: telefon: 06/1-666-5871 e-mail: cserna.borbala@rh.uni-obuda.hu.
  6. A Hiteligénylési Adatlapot és a Hitelszerződést a Hallgatói Központokban lehet leadni (https://neptun.uni-obuda.hu/eler/hallgatoi_kozpont). Leadási határidő: 2013. február 15.!
  7. Amennyiben már rendelkezik Diákhitel 2 szerződéssel, akkor a Diákhitel Direkt weboldalon tudja módosítani félévenként egyszer a hitel összegét. A Módosító Adatlapot leadhatja a Hallgatói Központokban (https://neptun.uni-obuda.hu/eler/hallgatoi_kozpont), leadási határidő: 2013. február 28.!

Nyelvvizsga eredmények

Az alábbi neptun kódú hallgatók teljesítettek SIKERES szaknyelvi előkészítő szintfelmérő vizsgát vagy belső nyelvvizsgát 2013. február 4-5. közötti vizsgákon!

Azon hallgatók, akik nem szerepelnek itt azoknak vagy nem sikerült a vizsgája, vagy nem jelentek meg!

Jánossy Ferenc Szakkollégium: Kurzuskínálat

Az alábbi linken minden információ megtalálható: http://jfszk.hu/news.php?extend.120

Jelentkezési határidő:
2013. február 10. vasárnap 20:00

JFSZK által indított szakkollégiumi nyílt kurzusaink a 2013. tavaszi félévében: