Oroszországi állami ösztöndíjas képzések

Kedves Hallgatók!

A bevett gyakorlatnak megfelelően az orosz fél lehetőséget biztosít külföldi állampolgárok számára, hogy különböző szintű és időtartamú programok keretében ösztöndíjas alapon, oroszországi egyetemeken tanuljanak.

Az orosz nyelv ismerete nem előfeltétele az oroszországi egyetemre való felvételnek.
Abban az esetben, ha a felvételiző nem beszél oroszul, lehetősége van arra, hogy igénybe vegye a nyelvi előkészítő évet (amely szintén ingyenes), majd ezután kezdje meg választott szakirányú képzését.

Az ösztöndíjas képzésre a felvételi eljárást a budapesti Orosz Kulturális Központ az Oroszországi Föderáció Magyarországi Nagykövetségével együtt bonyolítja le.

A felvételi eljárás a következő szakaszokból áll:

  1. A jelöltek regisztrációja az "Oktatás az Oroszországi Föderációban külföldiek számára" nevű internetes portálon ( https://education-in-russia.com ), a dokumentumok elektronikus formában történő kitöltésével 2024. november 25-ig
  2. A maradék dokumentum eredeti példányainak és a hiteles fordítások szkenjeinek feltöltése – 2024. december 20-ig.
  3. 2024 decembere folyamán felvételi beszélgetés, melyen részt vesznek az Orosz Kulturális Központ és a nagykövetség munkatársai.

Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy a https://education-in-russia.com rendszerben és az OKK honlapján megadott határidők között eltérés lehet.

A magyarországi pályázókra az OKK saját határidői (2024. november 25. és 2024. december 20.) érvényesek! Megköszönnénk, ha a jelen információ eljutna intézményük hallgatóihoz.
Az ösztöndíjjal kapcsolatos pályázatról részletes információ található az Orosz Kulturális Központ honlapján az "Oktatás Oroszországban" című rovatban. (https://ruscenter.hu).

Kapcsolattartó személy az Orosz Kulturális Központ részéről (magyar és orosz nyelven) – Fazekas Eszter, telefon: +36 1 332-21-54, e-mail: budapest@hun.rs.gov.ru

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy ez év október 29-én 15 órai kezdettel webináriumot tartunk a potenciális pályázók számára.

A webinárium orosz nyelven, szükség esetén magyarra tolmácsolással fog zajlani.

A részvétel regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni október 27-ig lehet a budapest@hun.rs.gov.ru címen az alábbi adatok megadásával: teljes név, oktatási intézmény vagy munkahely (+település, ahol található).
A webinárium linkjét válasz e-mailben kapják meg az érdeklődők.