Pro Scientia et Futuro Ösztöndíj

Pályázati felhívás 2020

a "Pro Scientia et Futuro" Ösztöndíj elnyerésére

Az Egyetem Tehetségtanácsa "Pro Scientia et Futuro" Ösztöndíj pályázatot hirdet azon nappali munkarendű, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező alap- vagy mesterképzésben résztvevő hallgatók számára, akik az elmúlt két félévben kiemelkedő tanulmányi, tudományos diákköri és publikációs tevékenységet folytattak.

Az ösztöndíj egyéni pályázat útján nyerhető el egy szemeszter (5 hónap) időtartamra. Összege 40000 Ft, amely megegyezik a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj összegével. A nyertes pályázók az ösztöndíj mellett díszoklevelet is kapnak.

A pályázat elnyerésének elvárt feltételei:

  • A pályázó nappali munkarendű, alap- vagy mesterképzéses, aktív hallgatói jogviszonyban áll az Óbudai Egyetemmel;
  • A pályázónak az elmúlt két félév időtartamában számított kreditindexe 4,00 vagy magasabb (a kreditindex számításánál a kreditértékkel rendelkező, de aláírás követelményű kurzusokat nem kell figyelembe venni);
  • A pályázó az elmúlt két félévben az Óbudai Egyetem Tudományos Diákköri Konferenciáján minősített (I., II. vagy III.) helyezést ért el;
  • A pályázó az elmúlt két félévben megjelent vagy közlésre elfogadott, elsőszerzős (vagy második szerzős, amennyiben az első szerző is alap- vagy mesterképzésen aktív jogviszonnyal rendelkező hallgató), idegen nyelvű, nemzetközi konferencia vagy folyóirat cikkel rendelkezik, amelynek témája kapcsolódik a tudományos diákköri munkájához.

Azon mesterképzésben résztvevő hallgatók, akik az alapképzéses tanulmányaikat az Óbudai Egyetemen folytatták, és mesterképzésen való tanulmányaikat az abszolutórium megszerzését követő félévben megkezdték, az alapképzésben elért eredményeik alapján is jogosultak pályázatot benyújtani.

Egyazon publikáció csak egyszer használható fel az ösztöndíj elnyerésére.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

  • A pályázó szakmai önéletrajzát;
  • A pályázó szakmai/tudományos tevékenységének tömör (egy oldalas) bemutatását;
  • A pályázó MTMT-ben rögzített publikációs listáját és hivatkozási jegyzékét;
  • A megjelent, vagy közlésre elfogadott cikk(ek) másolati példányát;
  • Még meg nem jelent, de közlésre elfogadott publikáció esetén a befogadó kiadvány szerkesztőségének elfogadó levelét;
  • A pályázó Tudományos Diákköri okleveleinek másolatát, beleértve az Országos Tudományos Diákköri Konferencián elnyert okleveleket is;
  • Legfeljebb 1 oldalas, indoklást is tartalmazó támogató nyilatkozatot a pályázó tudományos diákköri témavezetőjétől;
  • A pályázati feltételek által előírt, a Tanulmányi Osztály által hitelesített  hallgatói jogviszony igazolását;
  • Az előző két félév tanulmányait bemutató, a Tanulmányi Osztály által hitelesített leckekönyv kivonatot;
  • A pályázó nyilatkozatát, amelyben kijelenti, hogy a megadott adatok hitelesek, és hogy a pályázathoz benyújtott publikáció(ka)t nem használták fel korábban ugyanezen pályázat elnyeréséhez;
  • GDPR nyilatkozatot, amelyben a pályázó hozzájárul, hogy pályázat anyagába az egyetem FKR szerinti, véleményezési és döntési joggal rendelkező személyei és bizottságai betekinthetnek, valamint arról, hogy a döntés eredménye nyilvánosságra hozható.

Az ösztöndíj folyósítására havi rendszerességgel kerül sor (kivéve az első hónapra járó ösztöndíjat, amely a második hónapi járandósággal együtt kerül átutalásra).

Az ösztöndíjjal járó díszoklevél átadására a Magyar Tudomány Ünnepe egyetemi rendezvénysorozat központi megnyitóján kerül sor.

A pályázatok benyújtási határideje: 2020. szeptember 4. (péntek) 12:00 óra.

A pályázatokat egy nyomtatott példányban kell benyújtani a Rektori Hivatalban a Tehetségtanács elnökének címezve, valamint elektronikusan meg kell küldeni a Tehetségtanács titkárának, Lamár Krisztiánnak (lamar@uni-obuda.hu).