Stipendium Hungaricum megállapodások keretében megvalósuló külföldi részképzésre, felsőoktatási hallgatók számára

A pályázat célja:

Magyarországnak számos országgal van kétoldalú nemzetközi - kormányközi vagy tárcaközi - együttműködési megállapodása (a továbbiakban "államközi egyezmény"). Ezen államközi egyezmények rendelkeznek többek között a megállapodást kötő felek felsőoktatási hallgatóknak szóló, oktatási célú mobilitást elősegítő felajánlásairól is. Jelen pályázat célja, hogy lehetőséget biztosítson a Stipendium Hungaricum Program partnerországok/-területek (a továbbiakban "célországok") által felajánlott ösztöndíjak igénybevételére.

Az ösztöndíjat elnyerő hallgatók az itthoni tanulmányaikhoz szorosan kötődő, alap-, mester- vagy doktori képzésre vonatkozó részképzéseken vehetnek részt, amelyek lehetővé teszik a nemzetközi hallgatói tudományos életbe történő bekapcsolódást, megjelenést, kutatási tevékenységet, szakmai és interkulturális tapasztalatszerzést, mely a hallgatók hazai képzésébe beépül, és a magyar munkaerőpiacon való elhelyezkedésben előnyt biztosít. A részképzés során a fogadó intézményben félévenként legalább 15 sikeresen teljesített ECTS - vagy azzal egyenértékű - kreditet kell szereznie a hallgatóknak. Kreditrendszer hiányában vagy kutatási tevékenység esetén minimum heti 30 óraszámban kell sikeresen kurzusokat teljesíteniük, melyet a fogadó intézménynek igazolnia kell.

Az ösztöndíj lehetőséget adhat továbbá kifejezetten szakdolgozat, doktori képzésben részt vevő hallgatók esetén a disszertáció megírásához szükséges kutatómunkára is. A kutatási célú kiutazás szándékát a pályázati felületen szükséges jelezni. A kutatás során a fogadó intézményben minimum heti 30 óraszámban kell kutatásokat végezni, melyet a fogadó intézménynek igazolnia kell.

CsatolmányMéret
SH_kimeno_felhivas_2020_2021.pdf532.96 KB
Melléklet81.18 KB