New Challenges of the XXI. century

Kedves Hallgatók!

A 2014-15-ös tanév első félévében kísérleti jelleggel új szabadon választható kritérium tárgy kerül meghirdetésre, mely a New Challenges of the XXI. century nevet viseli. A tárgy újdonság tartalma abban rejlik, hogy a hallgatóknak a 14*45 percnyi előadáson, - ami a 2 kredit megszerzésének feltétele - egy héten belül, november 10 és 14 között kell részt venniük. Az egy hétig tartó előadás sorozat keretében számos külföldi vendégoktató tart érdekes előadásokat és/vagy szemináriumokat. A hallgatók érdeklődésük és órarendjüknek megfelelően válogathatnak a kínált előadások között.

A tantárgy kapcsán a hallgatók nem csupán külföldi oktatókkal és tanítási módszereikkel ismerkedhetnek meg, de hasznos nemzetközi kitekintésre is szert tehetnek, ezzel akár későbbi Erasmus útjukat is előkészítve.

A tárgy évközi jeggyel zárul, teljesítésének feltétele (a TVSZ-ben foglaltakon túl) egy, a hallgatott előadások egyikének témájához kapcsolódó 5 oldalas (angol nyelvű) esszé, melyet vendégprofesszoraink értékelnek majd.

Sikeres félévet kívánok!

Dr. Lazányi Kornélia