Köztársasági ösztöndíj 2014/15.

FELHÍVÁS ÉS ELJÁRÁSI REND
A KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ 2014/2015. ÉVI PÁLYÁZATÁRA
AZ ÓBUDAI EGYETEMEN

A Köztársasági ösztöndíj 2014/2015. évi pályázatára az oktatásért felelős miniszter felhívása megjelent.

A Köztársasági ösztöndíjban részesíthető hallgatók száma az Óbudai Egyetemen 55 fő.

Az Óbudai Egyetemen a Köztársasági ösztöndíj megpályázásának, elbírálásának rendje és feltételei az "OE Hallgatói részére nyújtható támogatások és az általuk fizetendő díjak és térítések szabályzata" 14. §-ának megfelelően történik a következőkben leírtak szerint:

1.) Köztársasági ösztöndíjra pályázhatnak a felsőoktatási intézmények a 2011. évi nemzeti felsőoktatási törvény alapján államilag támogatott, állami (rész)ösztöndíjas, illetve költségtérítéses, önköltséges, teljes idejű alapképzésben, mesterképzésben valamint egységes, osztatlan képzésben részt vevő hallgatók, akik jelenlegei vagy korábbi tanulmányaik során legalább két félévre bejelentkeztek és legalább 55 kreditet megszereztek.

2.) A 2011. évi nemzeti felsőoktatási törvény alapján a Köztársasági ösztöndíj 2014/2015. évi pályázatán az alapképzésből mesterképzésbe felvételiző hallgatók - a mesterképzésre történő felvételi eljárásban való részvételük igazolása mellett - is részt vehetnek.

A pályázat további feltételei:

Köztársasági ösztöndíjban a felsőoktatási intézmények

  • kiemelkedő tanulmányi eredményű (I),
  • szakmai területen kimagasló munkát végző (II), illetőleg
  • kiemelkedő közéleti, sport és egyéb tevékenységet végző hallgatói részesülhetnek.

3.) Az oktatásért felelős miniszter általános felhívásában megfogalmazott feltételeken túl, az egyetemen köztársasági ösztöndíjban az részesíthető, aki az előző tanév mindkét félévében 4,0-nél jobb kreditindexet (ösztöndíj index) ért el és tudományos diákkörben, szakmai területen illetve Hallgatói Önkormányzatban kimagasló munkát végez.

4.) A hallgatóknak a Köztársasági ösztöndíj pályázatukat a "KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ - PÁLYÁZATI  LAP" * 2 példányban történő kitöltésével, a szükséges mellékletekkel ellátva a kari Tanulmányi Osztályokra kell benyújtani 2014. június 20-ig.

* A pályázati lap letölthető a neptun.uni-obuda.hu lapról, vagy beszerezhető a Tanulmányi Osztályokról.

5.) A pályázatokat a karok dékánjai vagy az általuk megbízott Bizottság bírálja el, illetve rangsorolja 2014. június 27-ig, a KHÖK-el egyetértésben.

A Köztársasági Ösztöndíj elbírálásának (pontértékelésének) szabályai

I.
a) Tanulmányi eredmény (kreditindex) tizedesre kerekített átlagának 10-szerese, maximum 50 pont.
b) nyelvvizsgáért maximum 10 pont

  • B1 (alapfokú C) típusú nyelvvizsgáért: 2 pont
  • középfokú A vagy B típusú nyelvvizsgáért: 3 pont
  • B2 (középfokú C) típusú nyelvvizsgáért: 4 pont
  • felsőfokú A vagy B típusú nyelvvizsgáért: 5 pont
  • C1 (felsőfokú C) típusú nyelvvizsgáért: 6 pont

A fenti pontok nyelvenként értendőek.

II. Szakmai tevékenységért maximum 30 pont adható.
Ügyelni kell arra, hogy a különböző tevékenységek súlyuknak megfelelően kerüljenek pontozásra. (pl. OTDK I. helyezés 30 pont, demonstrátori tevékenység max. 10 pont)

III. Közéleti, sport és egyéb tevékenységért maximum a saját összpontszám 10 %-a adható (100 összpontos hallgató esetén 10 pont).

6.) A döntést (a rangsort) 2014. július 4-ig ki kell függeszteni a Tanulmányi Osztályok hirdetőtáblájára, hogy az érintett hallgatók azt megismerhessék.

7.) A döntéssel kapcsolatban 2014. július 11-ig az érintettek fellebbezéssel élhetnek, amelyet a rektornak címezve a Tanulmányi Osztályokon adnak le.

8.) Az egyetemre beérkezett valamennyi pályázat egy példányát, a személyre szóló indoklással ellátott kari döntést papír alapon és elektronikusan, továbbá a beérkezett fellebbezéseket 2014. július 16-ig az oktatási főigazgatónak kell megküldeni.

9.) A fellebbezéseket a rektor bírálja el az EHÖK képviselőjének egyetértésével, majd valamennyi pályázati anyagot a Bíráló Bizottságok döntéseivel együtt 2014. augusztus 1-ig megküldi az oktatásért felelős miniszternek, aki az intézmény javaslata alapján odaítéli az ösztöndíjat.

Budapest, 2014. április 23.

Kártyás Gyula
oktatási főigazgató

CsatolmányMéret
koztarsasagi-osztondij-palyazati-lap-2014-15.xls33 KB