Megújult körülmények között fogadja a Terminus Hotel az Egyetem kollégistáit

Megújult körülmények között fogadja a Terminus Hotel az Egyetem kollégistáit, a 2010/2011-es tanévben

A Kollégium állami vezetése és a Hallgatói Önkormányzat 2010. első negyedévében hosszas tárgyalásokat folytatott a Terminus Hotel tulajdonosával annak érdekében, hogy a B. épületben lévő bérleményi férőhelyeink korszerűsítése, felújítása megtörténjen.

Ennek a tárgyalási folyamatnak az eredményeképpen 2010. április 19-én aláírásra került a Terminus Hotel 2010/2011-es tanévre szóló "Szállásbérleti és Szolgáltatási Szerződése", melyből a következő, az eddig meglévő szolgáltatásokon túlmutató legfontosabb eredményeket szeretnénk kiemelni:

  • A B. épület II. - III. - és IV. emeletén a lakószobák háromágyas kialakításban kerülnek berendezésre. Az alap berendezési tárgyakon túl minden szobában hűtőszekrény, éjjeli szekrény és asztali lámpák kerülnek pluszban elhelyezésre.
  • Sor kerül a fenti három szint teljes körű festés-mázolási munkálataira (lakószobák, folyosók, konyhák, vizesblokkok, stb.), valamint a folyosókon és a szobákban lévő PVC burkolatok cseréjére.
  • Mindhárom szinten a vizesblokkban gépészeti (szellőzés) felújítás kerül végrehajtásra, ellenőrzésre kerül a csatorna lefolyó rendszer, és elvégezik a szükség szerinti javítási munkálatokat (WC piszoár, mosógép és zuhanyzók lefolyói, bekötések).
  • A lakószobák, közös területek és helységek, valamint a vizesblokkok festés-mázolási, illetve PVC burkolatának cseréje során, a színek és minták kiválasztása, az Egyetem képviselőinek közreműködésével történik.
  • A lakószinteken lévő konyhákat esztétikai szempontok figyelembe vételével felújítják, és konyhánként 2 db asztalt, 8 db széket, előkészítő pultot, mosogatási lehetőséget, új 4 lapos -sütővel is rendelkező- villany tűzhelyet, továbbá 2db grillezésre is alkalmas mikrohullámú sütőt helyeznek el.
  • Lakószintenként a mosási és vasalási lehetőség keretébenb 2 db automata mosógéppel, 2 db szárítóállvánnyal, 2 db vasalóállvánnyal és 2 db gőzölős vasalóval berendezett helységet biztosítanak.
  • Az épület földszintjén megszűnik a Büfé és helyette kávé-, valamint üdítő automata kerül elhelyezésre. Újra mi használhatjuk a tanulószobát és a TV-szobát.
  • A lakószobákban használatos kis-fogyasztású elektromos berendezések működtetése érdekében a meglévő kismegszakítókat nagyobbra cserélik.
  • Szintenként kialakításra kerül 1 db dohányzásra kijelölt helység, 1 db tanulószoba, illetve 1 db kollégiumi tanári szoba, valamint az egyik emeleten 1 db HÖK iroda.
  • A hallgatók biztonsága és az állagmegóvás, illetve a magántulajdon védelme érdekében, a 24 órás portaszolgálat (recepció) mellett, külön beléptető rendszer is kialakításra kerül az épületben.

A három lakószinten tervezett felújításokkal, a festés-mázolás során kialakított hangulatos színvilággal, az új berendezési tárgyakkal és burkolatokkal, a szolgáltatás egy jóval magasabb szintre emelkedik, egyben otthonosabb légkör teremtődik az elhelyezett hallgatók számára.

Mindezeket a korszerűsítéseket, fejlesztéseket úgy sikerült elérni, hogy mindeközben az Egyetem az előző tanévnek megfelelő bérleti díjat fizeti, illetve a hallgatók is a megszokott 10.000,-Ft/fő/hó kollégiumi térítési díjat kell, hogy csak fizessék.

További képek, a  http://koll.uni-obuda.hu/hir.php?hir=20100422_terminus  oldalon tekinthetők meg

Budapest, 2010. április
Tisztelettel:
        Balogh József s.k.
         kollégiumigazgató