Oktatók Hallgatói Véleményezése - Rejtő kar hallgatóinak

Az oktatás szervezett véleményezését a BMF Oktatók hallgatói véleményezésének szabályzata teszi lehetővé. Az oktatók hallgatói véleményezését a Felsőoktatási törvény is kötelezővé teszi, és az OHV szabályzat elfogadásakor, módosításakor a hallgatói önkormányzatnak egyetértési joga van. Az oktatók hallgatói véleményezése szervesen illeszkedik a főiskola minőségbiztosítási rendszerébe, mely során az oktatást az igénybe vevők belülről értékelik. A belső értékelés előnye, hogy külső kényszer nélkül, magunknak készítjük.

Az OHV célja:

  • az oktatók és oktatásszervezők számára visszajelzés munkájuk fogadtatásáról, megítéléséről, egyéni fejlődésük segítése,
  • a tantárgy- és tantervfejlesztés támogatása,
  • hozzájárulás a főiskola minőségbiztosítási rendszeréhez,
  • a Foglalkoztatási Követelményrendszerben rögzített alkalmassági feltételek előírásaihoz kapcsolódva az álláspályázatok elbírálásának, ill. a követelmények folyamatos teljesítésének ellenőrzéséhez támpontok nyújtása,
  • a hallgatók szabad oktatóválasztásának segítése.

Az OHV lebonyolítása

Az 2006/2007. tanév II. félévében az OHV-t kísérleti jelleggel elektronikusan, a Neptun Rendszeren keresztül tölthetik ki az RKK könnyűipari mérnök és környezetmérnök hallgatói. Véleményezni az e félében felvett kurzusokat és oktatóikat lehet. A hallgatók természetesen a kérdőívben szereplő kérdéseken túl, leíró formában is kifejthetik véleményüket. A véleményezéshez ugyan a hallgatóknak egyéni azonosítójukkal kell belépniük a Neptun.net-be, de a véleményezés teljes mértékben anonim. Az adatbázisból sem az oktatók, sem a rendszergazdák nem tudják visszanyerni azt, hogy ki milyen választ adott. Az azonosítás azért szükséges, hogy:

  • a hallgatónak, csak az általuk, a jelen félévben felvett tantárgyait listázza ki a Neptun.net,
  • a tantárgyankénti nyilatkozattételt ellenőrizni tudjuk.

Az OHV kitöltésének időpontja

2007. június 5 - 2007. június 29.

OHV elérése

Neptun hallgatói webes felületére belépve: Tanulmányok / Véleményezés menüpont

OHV eredmények

A véleményezés eredményeinek feldolgozása és értékelése a szabályzat alapján történik. Ennek módját és a hozzáférhetőséget legkésőbb a következő félév kezdetén tesszük közzé. A kari vezetés tanácsülésen beszámol a véleményezés eredményeiről és következményeiről is.A véleményezés a kísérleti jelleg miatt nem kötelező. Kérünk azonban mindenkit, hogy éljen a véleménynyilvánítás jogával, hiszen ez a kísérlet reményeink szerint hatékonyan bevonhatja az oktatási szolgáltatást igénybevevőket annak jobbá tételébe.

Köszönjük a vélemények kialakítására és megadására szánt időt és fáradtságot!