Arc- Állcsont- Szájsebészeti és Fogászati Klinikáján szervezett tudományos vizsgálat

Kedves Hallgató!

Ezúton szeretnénk meghívni a Semmelweis Egyetem Arc- Állcsont- Szájsebészeti és Fogászati Klinikáján szervezett tudományos vizsgálatban való részvételre.

A vizsgálat célja, hogy kefalometriai, tehát a koponya CBCT felvételén végzett mérések által segítséget nyújtsunk az arc-állcsont és szájsebészeti műtétek előtervezéséhez. Mindehhez azonban szükségünk van olyan vállalkozó személyekre, akikről egy CBCT felvétel, néhány száj- és arc-fénykép, valamint egy alsó és felső foglenyomat is készülne.
Kötelességünk tudatosítani, hogy a CBCT (Cone beam computer tomogramm) felvételeknek sugárterhelésük van. A vizsgálatot a Semmelweis Egyetem Regionális, Intézményi Tudományos és Kutatásetikai Bizottsága TUKEB szám: 200/2007 elfogadta.
A segítséget a CBCT felvétellel hálálnánk meg CD lemezre kiírva, természetesen a megfelelő segédprogrammal együtt. Így mindenki a saját koponyáján tanulmányozhatja az anatómiai viszonyokat.
A vizsgálat orvosi felügyelet mellett zajlik, és a közreműködők részéről semmiféle szaktudást, illetve gyakorlatot nem igényel. Az orvosi felügyelet ill. közreműködés egyben azt is jelenti a résztvevők számára, hogy az esetlegesen felfedezett lukas fogakról vagy más mellékleletről tájékoztatunk.
Azon hallgatók jelentkezését várjuk, akik a következő feltételeknek megfelelnek:
Lényeges, hogy az országban kevés ember felel meg a kritériumoknak, éppen emiatt arra kérnénk, hogy ha te megfelelsz az utolsó két elvárásnak, akkor feltétlenül jelentkezz e-mail-ben, hogy részt vehess egy rövid szűrővizsgálaton, melynél megállapítjuk, hogy az első kritérium rád mennyire teljesül. Szeretettel várunk minden 18 és 30 közötti személyt, akik szívesen részt vennének egy számukra is ingyenes fogorvosi vizsgálatban.
Jelentkezéseket az adrienn.dobai@gmail.com e-mail címre várjuk és vizsgálatokat hetente szervezünk a jelentkezőknek.
Üdvözlettel:
Dobai Adrienn